Niektorí kandidáti sa vzdávajú ešte pred voľbami

SPRÁVY
0 /

Piati kandidáti stiahli svoju kandidatúru na post poslanca BBSK. Do volieb ostáva 5 dní.

Všetci „odpadlíci“ pochádzajú z malých, mimoparlamentných politických strán, jeden kandidát, ktorý sa vzdal kandidatúry je nezávislý. Je ním 51-ročný učiteľ Koloman Tóth, ktorý chcel kandidovať v okrese Revúca. Ďalšími sú Ondrej Vrťo (MOST – HÍD, Strana zelených) a Peter Vetrák (Slovenská ľudová strana).

V okrese Banská Bystrica sa z 90 kandidátov zatiaľ kandidatúry vzdali dvaja. Prvou je 29-ročná ekonomická poradkyňa Petra Hudecová zo strany Sloboda a Solidarita. Druhým, ktorý vzdal súboj o post poslanca BBSK je MUDr. Ján Nosko, ktorý kandidoval za Európsku demokratickú stranu. Podľa informácií Volebnej komisie Banskobystrického samosprávneho kraja sa kandidatúry na post predsedu sa zatiaľ nevzdal nikto.

Kandidáti, ktorí sa vzdali kandidatúry, alebo ktorých odvolala politická strana, ktorá ich nominovala:
VO č.1 Banská Bystrica: Petra Hudecová, Sloboda a Solidarita
VO č.1 Banská Bystrica: Ján Nosko, MUDr., EURÓPSKA DEMOKRATICKÁ STRANA
VO č.4 Detva: Ondrej Vrťo, Ing., MOST – HÍD, Strana zelených
VO č.8 Revúca: Koloman Tóth, Mgr.,Nezávislý kandidát
VO č.9 Rimavská Sobota: Peter Vetrák, Slovenská ľudová strana

Podľa § 17 ods. 3 zákona č. 303/2001 Z. z. o voľbách do orgánov samosprávnych krajov a o doplnení Občianskeho súdneho poriadku ak bolo vyhlásenie o vzdaní kandidatúry urobené po registrácii kandidátskych listín, zostávajú údaje o kandidátoch na hlasovacom lístku, ale pri prideľovaný mandátov sa na nich neprihliada.

Na post poslanca BBSK podalo kandidátnu listinu 496 kandidátov, najviac ich kandiduje vo volebnom obvode Banská Bystrica (90), najmenej vo volebnom obvode Banská Štiavnica (14). Zoznam kandidátov nájdete tu.

Zdroj: Bystricoviny.sk (PP)