Nie je pako ako pako (ad: Inteligenti na Slnečnej)

SPRÁVY
0 /

Na podnet čitateľky sme sa vrátili k problému s parkovaním na Slnečnej ulici v Banskej Bystrici.

Do našej rubriky „Parkujem ako pako“ nám posielajú občania príspevky aj s fotografiami podivne zaparkovaných áut v našom meste. Niekedy sa stane, že naoko vyzerajúce parkovanie na chodníku môže byť v skutočnosti v poriadku, lebo zaasfaltovaním zelenej plochy medzi chodníkom a cestou vznikli vlastne nové parkovacie miesta, ktoré však nie sú označené.

snimka0220Takýto prípad sa stal jednému z našich čitateľov z Fončordy, ktorý nám ešte v októbri poslal fotografie áut parkujúcich aj na chodníku, ktoré sme zverejnili pod titulkom „Inteligenti zo Slnečnej“. Až nedávno sa ozvala jedna z obyvateliek na Slnečnej ulici s vysvetlením, že tu nejde o zle zaparkované autá na chodníku, ale na novovytvorenej parkovacej ploche, ktorú tvorí bývalý chodník a vyasfaltovaná časť bývalej zelene pri ceste.

Na Slnečnej ulici sa podobne ako v celom meste časom vytvorila situácia, že počet áut tu bývajúcich občanov značne prevyšuje priľahlé parkovacie miesta. Keďže chodci využívali chodník pri bytovkách a nie ten na protiľahlej stane cesty, o ktorý sa navyše v zime nikto nestaral, obyvatelia Slnečnej 1-7 požiadali mesto o vyasfaltovanie zeleného pásu vedľa cesty, čím sa po spojení s bývalým chodníkom vytvorili nové parkovacie miesta. Pravda pre neinformovaného občana s jednou chybou krásy – ktosi pozabudol na takto vytvorenom parkovisku riadne označiť parkovacie pruhy.

To zrejme zmiatlo aj nášho čitateľa o odfotografoval autá parkujúce aj na bývalom chodníku Slnečnej ulice, teraz vlastne novovytvorenej, ale ničím neoznačenej parkovacej ploche. Kvôli vyjasneniu problému uvádzame vec na pravú mieru aj s pripomenutím fotografií, ktoré sme dostali. Azda by stálo za to, keby si to všimli aj kompetentní zástupcovia mesta a dali vec do poriadku vyznačením parkovacích pruhov. Ďakujeme obom našim čitateľom, že si všímajú veci a dianie okolo nás, o čom sa neváhali podeliť aj s ostatnými návštevníkmi portálu Bystricoviny.sk. Napokon každá nová skúsenosť je dobrá.

Zdroj: Bystricoviny.sk (Miro Toman)