Nešťastie nechodí po horách, ale po ľuďoch – pomôžme Bošeľovcom!

SPRÁVY
1 /

Bystricoviny sa pripájajú k Marianovi Kulichovi a jeho podnetu v rámci  výzvy Ľudia ľuďom na pomoc rodine Bošeľovcov, ktorým požiar zničil rekonštruovaný rodinný dom v Môlči.

Cieľom výzvy je pomôcť v najbližších dňoch až týždňoch preklenúť obdobie, kým sa vyrieši financovanie demolácie a stavba, resp. oprava domu. Pomôcť vytvoriť dočasný domov pre rodinu,  začať s prácami hneď aj svojpomocne, zabezpečiť náradie na prácu.

Pri pondelkovom požiari strechy rodinného domu v Môlči pri Banskej Bystrici, zhorela strecha a vyhorela domácnosť domu Miriam a Roba Bošeľovcov. Požiar pravdepodobne vznikol od komína. Po rekonštrukcii domu a strechy skončilo v plameňoch úsilie, práca, úspory a ostal iba nesplatený úver.

„Čo nezničil požiar, zničila voda. Teraz ich prichýlili príbuzní. Poďme pomôcť v rámci našich možností finančnou sumou na štart k obnove domu a splateniu splátky úveru. Pomôžme im vyhrabať sa z popola,“

píše vo výzve Marian Kulich.

Manželia Róbert a Miriam Bošeľovci si opravovali dom v dedine Môlča, pri Banskej Bystrici a minulý rok si cez úver dali urobiť novú strechu a podkrovie. I keď na dokončenie ešte chýbali prostriedky, aj tak konečne po 18 rokoch začali v ňom aj bývať. Okrem prác na dome začali aktívne pracovať v snahe splatiť úver. Robo odchádza klasicky na týždňovky do zahraničia. Bol živnostník a v dome mu zhorelo aj všetko náradie.

Nešťastie, ktoré sa udialo v pondelok 20. januára 2020 krátko pred štvrtou hodinou ráno, zničilo ich celé úsilie. Pri požiari strechy rodinného domu v Môlči pri Banskej Bystrici, majiteľku Miriam, ktorá v tom čase spala sama vo vnútri, zobudil štipľavý dym. Žena stihla vybehnúť z domu a rýchlo volala hasičov. Keď dorazili na miesto, strecha bola v plameňoch.

Na mieste zasahovalo 13 hasičov z Banskej Bystrice a Zvolena. Tí museli strechu rodinného domu rozpíliť, aby sa dostali k jednotlivým ohniskám požiaru. Zásahom pri požiari je zničený celý dom a nie je obývateľný, pravdepodobne pomôže iba demolácia. Čo nezničil požiar, zničila voda. Dočasne ich prichýlili príbuzní.

Nájdime v sebe pocit spolupatričnosti a súcitu, pomôžme týmto manželom tak, že prispejeme v rámci našich možností finančnou sumou na štart k obnove domu a splateniu úveru. Vďaka všetkým dobrým ľuďom.

Pridal sa aj banskobystrický primátor Ján Nosko:

„Veľmi ma mrzí, že nedávno postretlo aj rodinu Bošeľovcov zo zoskupenia Čendeš, ktoré nám neraz pomohlo vyčariť pestrý a zaujímavý program na našom námestí, napríklad počas Radvanského jarmoku. Teraz chceme pomôcť my im, a preto budeme hľadať finančné prostriedky a v prípade potreby a záujmu pomôžeme aj s organizáciou benefičného koncertu v našom Robotníckom dome. Bošeľovci, držte sa!“ 

Zdroj: Ľudia ľuďom, Foto: ilustračné