Nenávisť tvorí titulky, ale ľudia v kraji tvoria iný príbeh – Spolu je nás viac!

SPRÁVY
8 /

„Spolu je nás viac“ je názov občianskej kampane, ktorá sa začína v stredu 21. júna v Banskej Bystrici a potrvá do jesenných župných volieb.

Kampaň Spolu je nás viac

Organizátori, Občianska iniciatíva Nie v našom meste a Centrum komunitného organizovania (CKO) v Banskej Bystrici, spustia kampaň v stredu 21. júna o 10:00 hod. pred budovou Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) na Námestí SNP.

Cieľom kampane, ktorá potrvá do tohtoročných župných volieb, je vyzvať občanov nielen z Banskej Bystrice, ale z celého kraja, aby do BBSK volili kandidátov bez extrémistického a fašistického pozadia.

Podporiť kampaň a pridať sa k manifestu Spolu je nás viac môžu Banskobystričania aj návštevníci mesta v stredu 21. júna priamo na námestí. Nebudú tam sami. Čakať ich bude tím organizátorov kampane, ktorí, okrem iného, budú zaznačovať do mapy mestá, ktoré sa už k manifestu  pridali.

V rámci kampane „Spolu je nás viac“ a na podporu manifestu sa v Banskobystrickom kraji uskutoční maratón rôznych aktivít. O nich ako aj o priebehu kampane bude informovať webová stránka www.spolujenasviac.sk, kde sa každý môže svojím podpisom pridať k manifestu a podporiť kampaň „Spolu je nás viac“.

Podpísať manifest je minimum, čo môžeme urobiť. Náš kraj si zaslúži viac.

Manifest 

 Nenávisť tvorí titulky. Ale ľudia v kraji tvoria iný príbeh. Bežní ľudia tvoria príbehy z pozitívnych aktivít, ktorými sa postavili voči obmedzovaniu, netolerancii a korupcii.

 Chceme žiť v našom kraji a cítiť sa tu dobre. Mať dobrú prácu, spokojnú rodinu aj priestor na osobný rozvoj. Nechceme sa mlčky prizerať akejkoľvek neprávosti, ktorá sa deje na  ľuďoch, ktorí tu žijú. Veríme, že jednotlivec nie je sám ale je súčasťou komunity, ktorej na ňom záleží, a záleží jej aj na našom kraji. Nemusíme byť vždy za jedno, ale v tom, že nikto nesmie byť prenasledovaný, sme jednotní.

 Veríme, že zmena sa deje tam, kde žijú ľudia tohto kraja. Chceme s vami spoločne pracovať na zastavení nenávisti, vzostupe radikálnych postojov, diskriminácie a korupcie vytvorením bezpečného, všetkým otvoreného prostredia.

 Župné voľby sú momentom, kedy my tvoríme budúcnosť nášho kraja. Rozhodujeme o tom, kto a AKO bude spravovať školy, nemocnice, kultúru aj cesty, a pracovať na tom, aby ľudia v kraji mali bezpečný a dobrý život.

 Vy ste tí, ktorí prinášajú zmenu. Voľte zmenu. Spolu je nás viac.

Občianska platforma Nie v našom meste

Zdroj: CKO BB, Foto: ilustračné