Od nedele platí na železniciach nový grafikon dopravy

SPRÁVY
0 /

Od nedele 10. decembra platí na železničných tratiach nový grafikon. Železničná spoločnosť  Slovensko (ZSSK) nasadila aj nové vlaky.

Okrem trate Banská Bystrica – Zvolen jazdia nové dieselmotorové jednotky typu 813/913.1 tzv. „Mravce“ aj na tratiach Vrútky – Zvolen, Banská Bystrica – Brezno – Červená Skala a Banská Štiavnica – Hronská Dúbrava.

„Vybavené sú kamerovým systémom, klimatizáciou a wi-fi pripojením na internet,“

informoval hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko Tomáš Kováč.

Na najvyťaženejšej trati medzi Banskou Bystricou a Zvolenom prejde v pracovných dňoch až 44 osobných vlakov a ďalších 20 rýchlikov, medzi Banskou Bystricou a Breznom je to 31 vlakov.  Na trati Bratislava – Žilina budú tri nové lokomotívy Vectron ťahať vozne rýchlosťou až 160 km/hod.

Popoludňajší  regionálny expres REX 1783 Kráľova hoľa z Banskej Bystrice do Margecian pôjde o dve hodiny neskôr.

Spoločnosť posunutím vlaku vyhovela žiadostiam cestujúcich, ktorí teraz majú viac času na výstup na Kráľovu hoľu a výlety do Slovenského raja,“

vysvetľuje Kováč.

Podľa nového grafikonu prímestské vlaky medzi Zvolenom a Banskou Bystricou budú premávať v čase dopravnej špičky v 30 – minútovom intervale, mimo nej každú hodinu. Všetky vlaky zastavujú v zastávkach Zvolen mesto a Banská Bystrica mesto. Doba jazdy medzi oboma mestami je pri diaľkových vlakoch do 20 minút a cca 25 minút pri osobných vlakoch aj v čase dopravnej špičky.

Niekoľkominútové úpravy v novom grafikone sa dotýkajú vlakov na trase  Zvolen – Kozárovce (Levice) aj Zvolen – Lučenec – Fiľakovo. Viac informácií nájdete na http://www.slovakrail.sk/sk/grafikon.html.

 

Zdroj: ZSSK, Foto: ilustračné