Od nedele 1. októbra jazdí na novú autobusovú stanicu aj MHD

SPRÁVY
20 /

Nová autobusová stanica je v testovacej prevádzke. Už sem jazdia všetky prímestské i diaľkové spoje. V cestovných poriadkoch MHD od 1. 10. 2017 sa objavia aj autobusové linky mestskej dopravy.

Primátor Ján Nosko na otvorení hybridného terminálu 21. septembra uviedol:

„Ide o najmodernejšie hybridné centrum tohto typu, ktoré ponúkne obyvateľom mesta a cestujúcej verejnosti vysoký štandard. Od dnešného dňa sme začali s testovacou prevádzkou dopravnej časti. Počas nej bude medzi Banskou Bystricou a Zvolenom premávať asi 80 spojov. O polnoci z piatka na sobotu sem presmerujú prímestskú aj diaľkovú dopravu a od 1. októbra budú z autobusovej stanice premávať aj linky MHD.“

Zámer vedenia mesta dotiahnuť mestskú hromadnú dopravu na novú autobusovú stanicu sa stáva realitou. Od nedele 1. októbra budú na novú  zachádzať aj vybrané spoje MHD. Táto úprava sa dotkne liniek č. 20, 23, 28, 29 a 97, pričom autobusy č. 20, 28, 29 nebudú zastavovať na zastávke Železničná stanica.

„Žiadame cestujúcich, aby boli pozorní a vopred si overili zmeny, ktoré na vybraných spojoch MHD nastali. Veríme, že aj týmto krokom skvalitníme verejnú dopravu v našom meste,“

obracia sa na cestujúcich  v Banskej Bystrici hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková.

Všetky potrebné informácie o linkách MHD v súvislosti s novou autobusovou stanicou  sú dostupné na:  http://www.mhdbb.sk/?program=51&module_action__0__id_info=40482.

 

Zdroj: Zdenka Marhefková a (tom), Foto: mesto BB a Mirka Chabadová