Nečakane zomrel športový strelec banskobystrickej Dukly Matej Medveď (†24)

SPRÁVY
1 /

V sobotu náhle vo veku 24 rokov zomrel slovenský reprezentant v športovej streľbe Matej Medveď. Informoval o tom na svojom webe i Facebooku Slovenský strelecký zväz.

„Nečakane, vo veku 24 rokov, zomrel náš mladý reprezentant v streľbe z pušky, člen Dukly Banská Bystrica, Matej Medveď. V mene celého zväzu úprimnú sústrasť pozostalým. Budeme na neho spomínať ako na dobrého športovca, dobrého priateľa, veselého a úprimného človeka. Česť jeho pamiatke,“

uviedol Slovenský strelecký zväz.

Matej Medveď sa ešte v sobotu predstavil v 2. kole extraligy v Košiciach, kde obsadil druhé miesto v disciplíne 50 m ľubovoľná malokalibrovka na 60 metrov za Patrikom Jánym. Vlani na letnej univerziáde získal tímový bronz spoločne s Jánym a Štefanom Šulekom.

Podľa informácií z Košíc Matejovi prišlo zle po pretekoch v Laser Aréne. Upadol do bezvedomia a v kritickom stave ho previezli do Východoslovenského ústavu srdcových chorôb v Košiciach, kde mu žiaľ lekári napriek snahe nedokázali pomôcť.

„Maťko….Prečo?! Nedokážem prestať plakať…. Maťko….toto si mi nemal urobiť. Odišieľ si ticho a bez rozlúčky. Vždy sme sa predsa lúčili… Včera si ešte pretekal…mali ste mi dať vedieť ako ste dopadli…nie, že sa už nevrátiš. Strašne mi chýbaš a chýbať budeš. Si skvelý chalan, kamarát, džentlmen…“

takto emotívne reagovalala na nečakanú Matejovu smrť jeho trénerka Martina Halinárová – Jašicová.

 

Zdroj: (dem) a TASR, Foto: ilustračné