Na Starých Horách zhorel maďarský kamión

SPRÁVY
0 /

Polícia v Banskej Bystrici vyšetruje požiar kamiónu, ku ktorému došlo vo štvrtok (3.9.) v skorých ranných hodinách, na parkovisku pri ceste I/59 v katastri obce Staré Hory. 40-ročnému vodičovi nákladného motorového vozidla Renault Magnum s návesom, občanovi Maďarskej republiky, ktorý kontroloval vozidlo, dvaja nezistení páchatelia spútali ruky a oči prelepili lepiacou páskou.

Jeden z páchateľov vytiahol z kabíny vozidla 38-ročného spolujazdca (občana Maďarskej republiky), ktorého tiež obdobným spôsobom spútali. Obidvoch naložili do osobného motorového vozidla nezistenej značky, typu a evidenčného čísla a po prevezení ich spútaných vyložili na ceste v katastri obce Sielnica v okrese Zvolen. Poškodených nezranili. V čase od 2.40 hodiny do 6.00 hodiny páchatelia vo vnútri návesu založili požiar, ktorý uhasili hasiči z Banskej Bystrice.

Majiteľovi návesu, občanovi Maďarskej republiky, vznikla škoda 50-tisíc eur, na prepravovanom tovare (mobilné telefóny) vznikla škoda ďalšej spoločnosti z Maďarskej republiky, ktorá doposiaľ vyčíslená nebola. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci zločinu poškodzovania cudzej veci a prečinu obmedzovania osobnej slobody. Prípad je v štádiu vyšetrovania.

Zdroj: TS KRPZ v BB