Medvedica napadla ženu v Hrochotskej doline

SPRÁVY
8 /

Napadnutia ľudí medveďmi sa neustále množia. Najnovší prípad sa stal počas lesných prác v Hrochotskej doline.

Obeťou medvedice sa stala lesná robotníčka, ktorú v pondelok  dopoludnia, v Hrochotskej doline patriacej do Lesnej správy Kyslinky, zviera  dohrýzlo na rukách aj nohách. Zranenú previezli do v banskobystrickej Rooseveltovej nemocnice, kde zostala na pozorovaní. Podľa lekárov sa nenachádza v žiadnom ohrození života.

Hovorca Lesov SR Vlastimil Rezek pre TASR uviedol, že podľa všetkého ženu pri práci  napadla medvedica s mladými. Zviera mohlo mať okolo 150 kilogramov.

Napadnutá žena patrila do skupiny pracovníčok z dodávateľskej firmy, ktoré vykonávali pre štátny podnik práce, nie je teda  zamestnankyňou Lesov SR.  Spolu s ostatnými natierala v lese stromčeky proti ohryzu. Keď išli popri húštine, vyrútila sa na ňu statná medvedica, ktorá sa tam skrývala s mladými. Ostatné ženy zviera odohnali krikom a tak ju vlastne zachránili.

Je to zároveň varovanie pre turistov, ktorí využívajú posledné dni babieho leta na vychádzky do prírody. Medvede, ktoré sa rozmnožili aj v okolí Banskej Bystrice, hľadajú potravu pred uložením sa na zimný spánok čoraz bližšie k obydliam ľudí. Opatrnosť v lese je preto v týchto dňoch na mieste.

Zdroj: Bystricoviny.sk