Letisko Sliač je pripravené na letnú sezónu, prvý charterový let do Antalye

SPRÁVY
0 /

Zo Sliača sa začne lietať do dovolenkových destinácií už začiatkom júna. Prvý let je naplánovaný na 6. júna 2019 do tureckej Antalye.

Dovolenkári by mali letieť do tejto destinácie aj 7. júna. Pribudnú ešte lety do Grécka. Obchodno – ekonomický riaditeľ Letiska Sliač Marian Korytiak pre TASR uviedol:

„Sme však ešte na začiatku mája a to je čas, kedy sa finalizujú od leteckých dopravcov všetky ich požiadavky. Asi k stovke plánovaných letov ešte pribudnú ďalšie.

Novou cieľovou destináciu cestovných kancelárií bude tento rok grécke letisko Araxos na severozápade polostrova Peloponéz. Tam odletí prvé lietadlo zo Sliača 8. júna. Okrem Antalye ostávajú stálymi cieľovými destináciami egyptská Hurghada a bulharský Burgas.

Z vlaňajších letov v medzinárodnej charterovej doprave sa už nebude lietať do tureckého Bodrumu. Ciele charterových letov závisia hlavne od ekonomických možností obyvateľov regiónu.

„Pre cestujúcich sme po veľmi dobrých odozvách pripravili na spríjemnenie čakania i letu Palubné noviny, ktorých obsahom sú informácie o mieste ich dovoleniek, cestovateľské rady a podobne,“

dodal Korytiak.

Uplynulá charterová sezóna v roku 2018 na Letisku Sliač bola z pohľadu počtu vybavených letov ako i počtu prepravených cestujúcich najlepšia v histórii prevádzky letiska. Počet prepravených cestujúcich dosiahol počet 41 866, čo predstavuje oproti roku 2017 nárast o viac ako 20 percent. Viac informácií o letisku a letoch získate na www.airportsliac.sk.

Zdroj: TASR , Foto: ilustračné