„Kotlebovci“ si reklamu na Urpíne strážia

TÉMA TÝŽDŇA
42 /

Reklamu na ĽS – Naše Slovensko stráži niekoľko mužov aj v noci, prespávajú v stanoch, v minulosti na tomto mieste reklamnú plochu už ktosi zničil. Podnikateľ, na ktorého pozemku je reklama umiestnená tvrdí, že neporušil žiaden zákon.

Viacerým čitateľom reklama umiestnená na svahu vrchu Urpín vadí. V minulosti nás upozorňovali na vyrúbaný les a pýtali sa, či je reklamný banner eseročky Reality industries na výrazne viditeľnom mieste v poriadku. Vtedy naši redaktori zistili, že k výrubu došlo ešte v roku 2006 a majiteľ pozemku dostal za výrub krovín pokutu od Slovenskej inšpekcie životného prostredia. Odvtedy ďalší výrub neprebehol.

kotleba_banner_vuc

Pred voľbami do VÚC pútač oznamoval, že Kotleba je zmena. Foto: aktuality.sk

Pred voľbami do regionálnej samosprávy sem majiteľ pozemku, ktorým je Miroslav Belička z Banskej Bystrice umiestnil reklamný nápis „Kotleba je zmena“ podporujúci Mariána Kotlebu kandidujúceho na post predsedu samosprávneho kraja. Kotlebovi banner županský post nevyhral, neskončil však zle. Z deviatich kandidátov skončil štvrtý, hneď za tromi kandidátmi s masívnou predvolebnou kampaňou – Maňkom, Mikušom a Murgašom. V niektorých obciach na Horehroní získal alarmujúci počet hlasov, v Závadke nad Hronom až 45%.

kotleba_plag3

Nápis „Stop zlodejom a parazitom“ a odkaz na webstránku politickej strany na svahu vrchu Urpín. Foto: Bystricoviny.sk (Ján Fujdiar)

Už niekoľko týždňov na rovnakom mieste visí transparent s názvom „Proti zlodejom a parazitom“ propagujúci politickú stranu Ľudová strana – Naše Slovensko, ktorá kandiduje v júnových parlamentných voľbách pod číslom 14. Okrem reklamného banneru si okoloidúci môžu všimnúť na priestranstve pod ním stany, v ktorých prespávajú ich strážcovia. V minulosti im údajne niekto reklamnú plochu úmyselne zničil.

kotleba_plag4

Ani mestský úrad nemá páky na to, aby konal. Reklamný banner nemá charakter stavby, preto nemôže konať stavebný úrad. Banner je umiestnený legálne.

Zdroj: Bystricoviny.sk (Ján Fujdiar), foto: autor a aktuality.sk