Kandidáta na predsedu BBSK Murgaša vylúčili zo Smeru

SPRÁVY
0 /

Krajská rada politickej strany Smer – SD v utorok rozhodla o vylúčení súčasného predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja Milana Murgaša zo strany, médiá o tom informoval krajský tajomník Ján Jančík.

murgasDôvodom vylúčenia bolo porušenie Stanov strany. Tie Murgaš porušil, keď sa rozhodol opätovne kandidovať na post predsedu samosprávneho kraja ako nezávislý kandidát. Strana Smer – SD, ktorej kandidátom je europoslanec Vladimír Maňka to považuje za konanie v rozpore so Stanovami politickej strany Smer – SD.

Murgaš sa zo zasadnutia Krajskej rady, na ktorom jednomyseľne rozhodli o jeho vylúčení nezúčastnil, hoci bol pozvaný a ospravedlnil sa, že má iný dlhodobo plánovaný program súvisiaci s predvolebnou kampaňou.

O vyhrotení situácie medzi stranou Smer-SD a Milanom Murgašom informovala v pondelok večer TV Markíza. Podľa nej na tlačovej konferencii kandidáta Smeru V. Maňku predseda strany Smer-SD Robert Fico informoval, že ak sa ešte v ten deň Murgaš nevzdá kandidatúry, zo strany ho vylúčia.

Zdroj: Bystricoviny.sk (JF)