Hokejisti HC’05 Banská Bystrica si dopriali regeneráciu v Kúpeľoch Sliač

SPRÁVY
1 /

Hráči našej najvyššej hokejovej ligy z Banskej Bystrice si uprostred sezóny dopriali skutočnú regeneráciu v podobe návštevy blízkych kúpeľov. Kúpele Sliač sú známe blahodarnými účinkami miestnej minerálnej vody, ktorá pomáha najmä pri liečbe či prevencii srdcovo-cievnych chorôb. Liečia sa tu však aj mnohé ďalšie indikácie, vrátane pohybových a práve tieto si prišlo posilniť aj extraligové mužstvo HC´05 Banská Bystrica.

Jedinečnosť sliačskej termálnej minerálnej vody je známa najmä jej pravidelným klientom. Ubytovaní hostia kúpeľov si na základe vlastného výberu kúpeľného zariadenia, či na odporúčanie lekára denne doprajú niekoľko procedúr zameraných na zlepšenie svojho zdravotného stavu.

Kúpele Sliač však poskytujú aj tzv. ambulantnú liečbu – klienti tak môžu navštíviť kúpele bez nutnosti byť ubytovaní. Málokto však vie, že kúpele, ktorých unikátna voda sa nachádza len na troch miestach na svete, môže bez nutnosti vstupnej lekárskej kontroly navštíviť aj ktokoľvek z radov verejnosti.

Sliačska voda je skutočným liečivým unikátom. Vďaka svojmu bohatému obsahu oxidu uhličitého dokáže dokonale prekrviť organizmus, ktorý tak regeneruje oveľa rýchlejšie. Vodné procedúry, ktoré u nás využívame najčastejšie, sú najúčinnejšie preto, lebo koža je náš najväčší orgán a práve cez ňu sa blahodarné účinky vody dostávajú do orgánov veľmi rýchlo a efektívne,“

hovorí o liečivých postupoch Katarína Berhelová, vedúca sestra kúpeľov.

Katarína Berhelová

Katarína Berhelová

Aj hráči klubu HC’05 Banská Bystrica mali možnosť dopriať si posilňujúce účinky tzv. uhličitej terapie v kúpeli v čistej, vonkajším zásahom nijak neupravovanej minerálnej vode. Uhličitý bazén CO2 je bohatý na prírodný žriedlový plyn s obsahom viac ako 98 percent prírodného oxidu uhličitého a zbytkom inertných plynov a ako liečebná pomôcka sa využíva na celom Slovensku jedine v Kúpeľoch Sliač.

Plyn sa v Kúpeľoch Sliač odčerpáva priamo z prameňa, neupravuje sa a využíva sa na priamu aplikáciu na miesta, ktoré klienta trápia. Efektívne tak uľaví od bolesti akútnej či chronickej, vďaka čomu sa teší veľkej popularite.

Dopriali sme si uhličitý kúpeľ na pol hodinky, skúsili sme biovaky aj plynové injekcie a na záver sme si dali ešte výbornú masáž. Patrične sme tu zregenerovali a veríme, že nám to pomôže pri našej práci, teda pri hokeji,

približujú bystrickí hokejisti, ktorých okrem liečivých procedúr potešila aj pestrá gastronómia v kúpeľnej reštaurácii.

Sme veľmi radi, že sme mohli absolvovať takúto netradičnú formu regenerácie a to celkom blízko Banskej Bystrice. Veľmi príjemne nás prekvapila pohostinnosť a ústretovosť kúpeľného personálu. Cítili sme sa tu takpovediac ako doma, vďaka srdečnému prijatiu a skutočne vrúcnemu prístupu, ktorý ešte znásobil účinky samotnej regenerácie,“

dodáva Vladimír Tropp, Obchodný a marketingový riaditeľ HC’05 Banská Bystrica.

Vladimír Tropp

Vladimír Tropp

Návštevníci z radov verejnosti majú možnosť absolvovať základné procedúry najmä v dňoch piatok – nedeľa. Ambulantnú kúpeľnú starostlivosť kúpele poskytujú nepretržite počas svojej prevádzky.

Okrem vodných či plynových procedúr je možné navštíviť soľnú jaskyňu či dopriať si odpočinok vo fínskej saune. Pre návštevu kúpeľov ako verejnosť je potrebné sa vopred objednať na www.kupelesliac.sk.

 

Zdroj: Essence communications  Kúpele Sliač a HC´05, Foto: Kúpele Sliač a HC´05