Hlas rozumu pred celoplošným testovaním obyvateľov Slovenska

SPRÁVY
7 /

Ako premiér na jar 2020 so svojím tímom úspešne riadil boj s vtedy novým koronavísum na Slovensku. Dnes líder najsilnejšej opozičnej strany HLAS – sociálna demokracia Peter Pellegrini  s vysokou dôverou u ľudí sleduje kroky vlády Igora Matoviča počas druhej vlny pandémie a otvorene sa k nim vyjadruje, stojac na strane občanov SR.

Hlas rozumu

Ohlásené plošné testovanie ľudí na koronavírus je zatiaľ viac politickou ako zdravotníckou akciou. Odborníci sa k nej vyjadrujú viac než zdržanlivo ba až odmietavo. Stále zostáva množstvo nezodpovedaných otázok ohľadom bezpečnosti ľudí, ktorí majú prísť na testy.

Podľa Pellegriniho táto vláda nám svojimi opatreniami nedala na výber. Buď pôjdeme na plošné testovanie alebo musíme ostať desať dní doma bez príjmu. A to je niečo, čo si mnohí ľudia na Slovensku jednoducho nemôžu dovoliť, hoci majú z bezpečnosti testovania prirodzené obavy.

On sám sa dal otestovať PCR testom, ktorý je spoľahlivý. Urobil to preto, lebo je v úzkom kontakte so svojimi rodičmi, ktorí sú v seniorskom veku a má obavy o ich zdravotný stav. Jednoducho potreboval si byť istý výsledkom testu, čo mu však nedávajú nepresné antigénové testy používané pri celoplošnom testovaní.

„Negatívny výsledok celoplošného testovania nie je pre človeka žiadnou vstupenkou na slobodu, a už vôbec nie vstupenkou k jeho rodičom či starým rodičom v dôchodkovom veku. Projekt celoplošného testovania je na osobnej, politickej a trestnoprávnej zodpovednosti premiéra Igora Matoviča,

tvrdí Peter Pellegrini v aktuálnom videu.

Vyhlásenie strany HLAS – sociálna demokracia

Vítame priamy, jasný a zodpovedný postoj pani prezidentky, ktorá otvorene pomenovala riziká plošného testovania. Ak sa má plošné testovanie tento víkend uskutočniť, strana HLAS – sociálna demokracia žiada jeho konanie len v rámcoch vymedzených a odôvodnených prezidentkou republiky.

Veríme, že najvyššia ústavná predstaviteľka a vrchná veliteľka Ozbrojených síl SR je pre Igora Matoviča dostatočnou autoritou, aby jej slovám prikladal náležitú váhu a upravil svoje rozhodnutia v prospech všetkých ľudí na Slovensku.

Autor: (tom), Foto: ilustračné