FOTO: Zápis do 1. ročníka v ZŠ Sitnianska

SPRÁVY
1 /

Výnimočný deň nastáva pre všetkých malých predškolákov a ich rodičov počas zápisu do prvého ročníka. Nie inak tomu bolo tohto roku v bystrických základných školách.

Aj ZŠ Sitnianska pripravila pre budúcich prvákov nezabudnuteľný zážitok z tohto dôležitého dňa. Hneď pri vstupe do školy detičky privítali banskí škriatkovia. Venovali im lampášik, ktorý ale museli rozsvietiť pri plnení rozličných úloh.

Počas svojej cesty banskými chodníčkami spievali anglické pesničky so Snehulienkou a siedmimi trpaslíkmi, pomohli škriatkom previesť ich zlatý poklad na bezpečné miesto a s pani učiteľkami vyriešili všetky ďalšie hádanky.

„Svetlo z lampášika ich priviedlo k vzácnym horninám, kde si mohli pozrieť minerály pomocou mikroskopu, či vyskúšať ryžovanie zlata. Predškoláci sa nebáli ani experimentov, počas ktorých sa im podarilo premeniť vodu na modrú tekutinu, ba aj nechať zmiznúť čarovný kúsok papiera,“

hovorí Alexandra Chrobáková zo ZŠ Sitnianska.

Na záver si predškoláci mohli vyrobiť svoju originálnu podkovičku pre šťastie, ktorá im bude pripomínať, že sa už čoskoro stanú školákmi – prvákmi.

Zdroj: (chro), Foto: ZŠ Sitnianska