FOTO: V Medzibrode sa zrútila časť rodinného domu, našťastie nikoho neprivalilo

SPRÁVY
0 /

V obci Medzibrod v okrese Banská Bystrica v sobotu popoludní zasahovali hasiči. Došlo tu k zrúteniu časti rodinného domu a bolo podozrenie, že pod sutinami by sa mohol nachádzať človek.

Po ohlásení udalosti Operačné stredisko Hasičského a záchranného zboru vyslalo na miesto činu deväť hasičov s dvoma kusmi techniku, zasahovali aj dobrovoľní hasiči z Medzibrodu. K nešťastiu malo dôjsť pri oprave staršieho rodinného domu.

Prezídium Hasičského a záchranného zboru na svojej facebookovej stránke uviedlo:

„Rodinný dom, ktorého časť bola pod rekonštrukčnými prácami, sa zatiaľ z nezistených príčin zrútila po jednej hodine popoludní. Tesne pred zrútením stihla dom opustiť jedna osoba. Momentálne sutiny prehľadáva 9 hasičov, keďže by sa v dome mohla nachádzať ďalšia osoba. Na miesto smeruje aj pes špeciálne vycvičený na prehľadávanie sutín. Osoba, ktorá dom opustila tesne pred zrútením, neutrpela žiadne zranenia.“

Našťastie prítomnosť človeka pod sutinami zrúteného rodinného domu v obci Medzibrod sa nepotvrdila. Udalosť si nevyžiadala žiadne zranené osoby. Hasiči sa po zbalení vecných prostriedkov odobrali späť na svoje základne.

Autor: (dem), Foto: HaZZ