FOTO: Úspešný Deň otcov v Rudlovej – Sásovej

SPRÁVY
0 /

Tradičný sídliskový Deň otcov, ktorý sa v Rudlovej – Sásovej uskutočnil v utorok 13. júna 2017, bol úspešný.  Za  tie roky, čo sa koná, si našiel svojich  fanúšikov.

Akcia začala varením kapustových halušiek ženami z Denného centra seniorov a ZŤP Púpava,  Občianskej rady a poradkyňami Tupperware z distribučného strediska Banská Bystrica, ktoré zapožičali aj pomôcky k vareniu. Takto druhýkrát knižnica sa stala „kuchyňou“ pre varenie a ochutnávku kapustových halušiek, ktoré sú typické pre naše slovenské rodiny a oteckom chutia. Všetkým prítomným chutili.

Slávnostný program za organizátorov otvorila Elena Púchyová, predsedníčka O+bčianskej rady Rudlová – Sásová II. Vystúpenie detí z MŠ Karpatská navodilo príjemnú sviatočnú atmosféru. Za to patrí veľké poďakovanie pani riaditeľke Alene Oravcovej s učiteľkami.  Prítomní rodičia sa tešili, keď videli svoje umelecky nadané detičky v akcii.

Za dobrý výkon dostali sladkú odmenu z knižnice a darčeky od Občianskej rady. Odmenou bol hlavne veľký potlesk všetkých prítomných. Deti z MŠ obdržali lopty – červenú a modrú ako symbol toho , že muži a ženy patria k sebe a je potrebné pripomínať siaj sviatok „Deň otcov“.

Následne dievčatá 8 A triedy zo ZŠ Pieninskej predniesli vyznanie oteckom. Prítomným sa prihovorili mestskí poslanci Milan Lichý a Michal Škantár.

Poslanec Michal Škantár, pre náš portál uviedol:

„Všetkým otcom chcem zaželať veľa trpezlivosti pri výchove ich ratolestí. Teší ma, že môžeme ako poslanci prispieť na takéto vydarené a u obyvateľov Rudlovej – Sásovej obľúbené akcie, na ktoré rád chodím.“

Doplnil ho Andrej Refka z miestnej Občianskej rady:

„Podieľam sa na organizácii viacerých podujatí pre občanov na našom sídlisku. Viacero sa koná tu v knižnici. Na Deň otcov bolo perfektné vystúpenie detí z MŠ Karpatská, veľmi zaujímavá bola aj prezentácia pána Kollára a halušky boli úplne skvelé. Chutili aj môjmu malému synovi.“

Za Občiansku radu Rudlová – Sásová  II. v mene organizátorov tohto podujatia  Andrej Refka spolu s prítomnými poslancami odovzdali darčeky účinkujúcimNa záver knižnicou zazneli tóny piesne „Slovenské mamičky pekných synov máte“.  Krásne melódie zvuku harmoniky vylúdil Štefan Križan aj počas varenia halušiek.

Po krátkej prestávke, kedy prítomní mohli ešte okoštovať halušky a pripravené občerstvenie, pokračovala videoprezentácia z histórie poštovníctva a poštových známok. Špeciálnou  témou boli svätci na poštových známkach v podaní Štefana Kollára. Na záver veľmi hodnotného vystúpenia spojeného s besedou mu organizátori odovzdali publikácia  Rudlová – Sásová. Keďže  bol prítomný aj jeden z predkladateľov obrázkových dokumentov Ján Kollár z Dokumentačného strediska v Sásovej, vpísal do knihy svoje venovanie.

Verejná knižnica Mikuláša Kováča dostala dve publikácie o Prvom Slovenskom gymnáziu pre miestnu pobočku a riaditeľstvo VKMK, ktoré prevzala pani Katarína Donovalová. Knižné publikácie venovalo Spoločenstvo Rudlová – Sásová.

Organizátormi podujatia boli Nezávislá občianska iniciatíva Náš domov Sásová, Spoločenstvo a občianska rada Rudlová – Sásová, Denné centrum seniorov, ZŤP Púpava,   v spolupráci s Mestom Banská Bystrica, poslancami volebného obvodu Rudlová – Sásová a Verejnou knižnica Mikuláša Kováča.  Poďakovanie patrí všetkým organizátorom a knižnici za poskytnutie priestoru a pomoc pri samotnej akcii.

 

 

Zdroj: (ref), Foto: OR RU - SÁ II.