Foto: Športové hviezdy pomohli deťom s hemofíliou

SPRÁVY
1 /

Štvrtok 5.júla v Kremničke patril zábave a charite. Lákadlom pre návštevníkov boli športové hviezdy Slovenska, ktoré pomáhajú deťom chorým na hemofíliu. 

Slovenské hemofilické združenie (SHZ) je dobrovoľným občianskym združením, ktoré združuje osoby s vrodenou krvácavou chorobou, rodičov detí a rodinných príslušníkov, ich priaznivcov, priateľov a pracovníkov na úseku starostlivosti o osoby s touto vrodenou chorobou. SHZ pôsobí na celom území Slovenskej republiky a združuje ľudí bez rozdielu národnosti, politickej príslušnosti a vierovyznania.

Tvárou kampane Slovenského hemofilického združenia (SHZ) je známy slovenský hokejový reprezentant z Banskej Bystrice Michal Handzuš, ktorý o svojej záslužnej misii hovorí: „Pred niekoľkými rokmi som na základe stretnutia s týmito deťmi pochopil vážnosť tohto ochorenia a hendikep, ktorý im stavia do cesty počas celého života. Neváhal som a prijal som ponuku aktívne sa podieľať na realizácii rehabilitačno-rekondičných táborov a organizovania verejnej zbierky pre hemofilikov.“ 

Návštevníci videli a mali možnosť osobne sa stretnúť so známymi športovými tvárami. Okrem Michala Handzuša aj Mareka Hamšíka s jeho spoluhrášom z SSC Neapol Walterom Garganom, slovenských hokejových reprezentantov Tomáša Tatara, Mária Bližňáka, Tomáša Surového, Andreja Sekeru a ďalších.  Výťažok z podujatia sa použije na letný tábor pre deti s hemofíliou.

Na akciu do Kremničky bola vo štvrtok zabezpečená bezplatná kyvadlová autobusová doprava zo zastávky pred Europa Shopping Center.

Zdroj: Bystricoviny.sk (foto: Mirka Chabadová)