FOTO: Škôlkari s rodičmi a pedagógmi mali v Sásovej Jesenné slávnosti 2019

SPRÁVY
0 /

Organizátori tradičných Jesenných slávností 2019, ktorými sú Občianska rada RU – SÁ I. a  MŠ Sásovská cesta 21 v spolupráci s MŠ Odbojárov 9 a MŠ Karpatská 3, usporiadali vo štvrtok 17. októbra  2019 túto milú oslavu jesene s finančnou podporou Mesta Banská Bystrica v areáli MŠ Sásovská cesta.

Jesenné slávnosti v MŠ Sásovská cesta sa opäť vydarili

Tohtoročné tvorivé dielne Jesenných slávností 2019 sa niesli v znamení motta „Kráľovstvo pani Jesene“. Tá prišla popoludní medzi deti odetá vo farbách jesene a sprevádzala ich celým podujatím. Riaditeľka MŠ  Sásovská cesta Milada Ursínyová k tomu pre náš portál uviedla:

„Som nesmierne rada, že nám v tento slávnostný deň vyšlo krásne počasie a na akciu s našimi škôlkarmi aj z oboch spolupracujúcich MŠ prišlo toľko rodičov. Tí spolu s deťmi a pani učiteľkami  v tvorivých dielňach podľa svojej fantázie vyrobili z pripraveného materiálu množstvo jedinečných diel s jesennými motívmi. Preto si každý z nich zaslúžil sladkú odmenu a občerstvenie, absolvovali sme spoločne aj symbolický lampiónový sprievod okolo našej MŠ. Myslím, že to bolo vydarené tvorivé popoludnie.“

Predsedníčka Občianskej rady RU – SÁ I. Ľubica Buranová dodala:

„Boli to v poradí už moje 11. Jesenné slávnosti a musím povedať, že zakaždým ma to obohatí o dobrý pocit z toho, aký tvorivý kolektív dokážu vytvoriť detičky s rodičmi a pedagógmi. Radosť sa na to pozerať. Chcem poďakovať všetkým, ktorí túto akciu pripravovali na čele s riaditeľkou MŠ Sásovská cesta Miladou Ursínyovou i tým, ktorí sa jej zúčastnili. Poďakovanie patrí aj Mestu Banská Bystrica za finančnú podporu Jesenných slávností 2019. “

Spoločné tvorivé dielne

Po úvodnom slove organizátorov a spoločnej piesni s pani Jeseňou, sa deti držiac za ruky spolu s rodičmi a pani učiteľkami presunuli podľa tried k pracovným stolom, na ktorých už bol pripravený materiál na výrobu dekoračných predmetov podľa jednotlivých tém.

A tak sme mohli vidieť kráľovstvo svetlonosov z tekvíc a ďalších jesenných plodov, lesné zvieratká z prírodných materiálov, vytváranie pavučiny a pavúkov v krajine babieho leta, jesenné košíky, Gaštanka a jeho kamarátov či vílu Jesienku. Na záver tvorivých dielní bola z výrobkov detí výstava.

Potom sa rozdávali farebné lampióny, s ktorými všetci zúčastnení vytvorili lampiónový sprievod okolo budovy materskej školy. Na školskom dvore potom dostávali deti sladké odmeny a spolu s rodičmi občerstvenie. Bola to veľmi pekná oslava jesene v Sásovej s príjemne stráveným spoločným popoludním v kolektíve detí, ich rodičov a pedagógov.

 

 

 

Autor: (tom) , Foto: redakčné a MŠ Sásovská cesta