FOTO: Prvý venček deviatakov ZŠ Moskovská

SPRÁVY
1 /

Aj v Banskej Bystrici začala plesová sezóna. K nej neodmysliteľne patria aj školské venčekové plesy. Jeden taký mali v januári aj deviataci na ZŠ Moskovská.

Deviataci  zo ZŠ Moskovská  o plesovom venčeku povedali:

„Keď sme o tom počuli prvýkrát, naše pocity boli pekne povedané zmiešané a naše prvé reakcie – tak to teda nie, to zabudnite…“  

A predsa sa to podarilo! Základná škola, Moskovská 2 v Banskej Bystrici sa právom radí medzi naše najväčšie a najprogresívnejšie zmýšľajúce školy. Svojim žiakom sa snaží vytvoriť priestor, kde môžu nielen nasávať vedomosti, ale zároveň im poskytuje i niečo viac.

V školskom roku 2020/2021 sa podarilo založiť novú tradíciu školy, ktorá sa ukázala ako veľmi výnimočná. Žiaci deviateho ročníka absolvovali kurz spoločenských tancov, ktorý bol vedený pod odborným dohľadom Juraja FáberaĽubky Golianovej. Ich milé slová, praktické rady, krásne ukážky tancov, to všetko pomáhalo našim žiakom napredovať. Rovnako zabrala podpora rodičov i triednych učiteliek.

Riaditeľka ZŠ Marta Melicherová uviedla:

„Kurz spoločenských tancov sme na škole chceli urobiť už dávno. Ponúkli sme to žiakom, no oni nás vždy „vysmiali“. A preto sme zmenili taktiku a žiakov sme oslovili cez ich rodičov. Tým sa myšlienka zapáčila a išli sme do toho. Môžem povedať, že výsledok bol úžasný. Zlepšilo sa správanie žiakov v škole a spoločensky sa posunuli na vyššiu úroveň. Ďakujem rodičom, žiakom, aj kolegom.“

Snaha žiakov vyvrcholila 11. januára 2020, kedy sa v Robotníckom dome uskutočnil 1. venčekový ples. Deviataci vymenili rifle a tričká za obleky, namiesto tenisiek si obuli spoločenské topánky a dievčatá boli za skutočné dámy.

Rodičia hrdí a dojatí, pedagogický zbor rovnako s pýchou v očiach hľadel, ako žiaci odtancujú pätnásť krásnych spoločenských tancov. Zábava pokračovala tancom s rodičmi i učiteľmi. Krásny večer skončil s úderom polnoci. Už teraz sa v ZŠ Moskovská nevedia dočkať ďalšieho ročníka.

Zdroj: Katarína Uhríková, Foto: ZŠ Moskovská