FOTO: Pri nehode osobného auta s trolejbusom v centre Banskej Bystrice sa zranilo aj ročné dieťa

SPRÁVY
0 /

Na Štefánikovom nábreží v Banskej Bystrici došlo tento týždeň k dopravnej nehode osobného auta s trolejbusom MHD, pri ktorej zasahovali aj príslušníci  Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici s technikou. Polícia neskôr vysvetlila príčiny tjto zrázky.

Milan Hrudka z Operačného strediska Krajského riaditeľstva HaZZ k tomu povedal:

 „Po príjazde a vykonanom prieskume bolo zistené, že ide o dopravnú nehodu trolejbusu a jedného motorového vozidla. Vozidlá boli zabezpečené proti náhodnému pohybu, úniku prevádzkových kvapalín a vzniku požiaru. Zranené osoby boli odovzdané posádkam záchrannej zdravotnej služby, dopravu regulovali príslušníci Policajného zboru.“

Krajské riaditeľstvo PZ v Banskej Bystrici na svojej facebookovej stránke neskôr k príčinám tejto nehody uviedlo podrobnejšie informácie:

„Pravdepodobne nedostatočná pozornosť vodiča osobného auta sa podpísala pod štvrtkovú dopravnú nehodu na ceste I/66 priamo v centre Banskej Bystrice. Vodič, ktorý chcel odbočiť vľavo z hlavnej cesty do Kapitulskej ulice si údajne neskoro všimol oproti prichádzajúci trolejbus, začal odbočovať a došlo k zrážke. Pri nehode došlo k zraneniu štyroch osôb v trolejbuse, medzi nimi bolo aj malé, iba ročné dieťa. Našťastie išlo o ľahké zranenia. Nehoda je v štádiu objasňovania.“

Táto nehoda potvrdzuje, že na náročnej križovatke hlavná I/66 – Kapitulská musia byť vodiči nanajvýš opatrní najmä pri odbočovaní vľavo.

Autor: (dem) , Foto: policajné FB