FOTO: Parkujem ako pako pred Barbakanom, lebo tak musím

SPRÁVY
13 /

Nevedno, či to v minulosti navrhla nejaká pomazaná hlava z mesta alebo to niekto urobil zo zlomyseľnosti, ale skúsili ste niekedy zaparkovať pred Barbakanom na mieste, kde sú osadené obrovské kamenné kvádre?

Ide zrejme o umelecké dielo, ale kvôli nemu musí auto vo vyznačenom  parkovacom pruhu stáť s vytrčeným zadkom rovno  do vozovky. Samozrejme, že to nie je veľmi bezpečné, ale čo robiť, keď všetky parkovacie miesta naokolo sú obsadené?

Dosť na tom, že na zopár miestach znemožňujú normálne parkovanie podobne osadené lampy verejného osvetlenia, ale kamenný kváder je vskutku unikát. Keby bol osadený o kúsok ďalej smerom k chodníku, všetko by bolo v poriadku.

Ibaže leží rovno na kovovej mriežke na odtokovom kanáliku a zasahuje do parkovacieho miesta, za ktoré vodič so svojím zaparkovaným vozidlom platí rovnako, ako vo vedľajších s plným parkovacím profilom. Po rokoch by si to už mohol všimnúť niekto kompententný, kto sa stará o parkoviská v meste a zabezpečiť presun kamenného kvádra o meter ďalej tak, aby parkovacie miesto mohlo naplno slúžiť svojmu účelu.

Pravdupovediac ani by sme si to asi nevšimli, keby sme nehľadali voľné parkovacie miesto v tejto časti mesta  a našli sme jediné voľné toto. Až pri samotnom parkovaní sme pochopili, prečo…

 

Autor: (tom), Foto: autor