FOTO: Opravy ciest a chodníkov v okolí Pamätníka SNP sú v plnom prúde

SPRÁVY
2 /

Ako sme už informovali, vláda SR v rámci celonárodných osláv 75. výročia SNP, ktoré budú v Banskej Bystrici 29.augusta 2019, finančne podporí opravy ciest a chodníkov v blízkom okolí Pamätníka SNP, ktorý bude centrom osláv.

Mesto Banská Bystrica už 18. júla začalo s opravou časti miestnej komunikácie Kapitulská v úseku od Sociálnej poisťovne po vjazd na parkovisko na Štefánikovom nábreží. Úpravou prechádzajú aj niektoré chodníky v Parku pod Pamätníkom SNP.

Primátor mesta Ján Nosko k tomu uviedol:

„Opravy chodníkov sú v plnom prúde a cez víkend je naplánované aj asfaltovanie cesty od Kapitulskej po parkovisko pod Baštou. Som rád, že môžeme z prostriedkov dotácie vlády SR túto obľúbenú relaxačnú zónu skrášliť a v auguste tak v krajšom prostredí osláviť 75. výročie SNP.“

Opravy ciest  a chodníkov v okolí Pamätníka SNP robí víťazný uchádzač z verejného obstarávania, ktorým je  spoločnosť STRABAG, s.r.o. Stavebné práce v celkovej sume 186 042 eur, ktoré by sa mali dokončiť do polovice augusta, sa uhradia z dotačných prostriedkov vlády SR. Tá vyčlenila financie nielen na samotnú prípravu a priebeh osláv SNP, ale aj na úpravu areálu a okolia Múzea SNP v Banskej Bystrici, čo je vlastne investícia do nášho mesta.

Autor: (tom), Foto: redakčné a FB