FOTO: Novoročný ohňostroj v Banskej Bystrici sledovalo ľuďmi nabité Námestie SNP

SPRÁVY
5 /

Príjemné zimné počasie s teplotou tesne nad nulou, dobrá atmosféra a pokračujúce prázdniny. Priam ideálny čas na novoročný ohňostroj.

Ten tohoročný prilákal podvečer 1. januára 2020 na banskobystrické Námestie SNP tisíce malých i veľkých Bystričanov, ale aj množstvo ľudí z iných kútov Slovenska či zahraničia.

V histórii novoročných ohňostrojov to bola podľa pamätníkov doposiaľ najväčšia návšteva. Ľudia stáli aj v bočných uličkách, len aby videli to úchvatné farebné divadlo na večernej oblohe, podfarbené dynamickou hudbou.

Správnu náladu na námestí pri rozžiarenom vianočnom strome urobili skvelí hudobníci z Cimbal Brothers so svojou jedinečnou interpretáciou slávnych filmových melódií. Primátor mesta Ján Nosko zaželal všetkým občanom veľa šťastia a zdravia v novom roku 2020 a o piatej mohol začať nádherný ohňostroj.

Dych vyrážajúce pyromuzikálne predstavenie, ktoré sa v Banskej Bystrici vždy oplatí vidieť, ocenili tisícky divákov spontánnym potleskom

Po celý deň premávala banskobystrická MHD bezplatne, ale mnoho Bystričanov volilo k ceste na námestie aj zdravú pešiu turistiku. V každom prípade to bolo krásne bystrické privítanie Nového roka 2020. Nech je teda lepší pre nás všetkých ako ten uplynulý…

Autor: (tom), Foto: Mirka Chabadová, video: Marek Chodúr