FOTO: Na plážovom kúpalisku začína ZAaRES so zasnežovaním bežeckej lyžiarskej dráhy

SPRÁVY
1 /

Bystričania si po minulé roky zvykli, že počas zimy sa môžu využívať lyžiarske bežecké trate v Areáli zimných športov na plážovom kúpalisku. Nie inak to bude aj tohto roku.

Chladné decembrové počasie s nočnými mrazíkmi je vhodné na umelé zasnežovanie areálu, čo spúšťa ZAaRES práve v týchto dňoch.

„Na plážovom kúpalisku už v utorok večer začíname so zasnežovaním malého a veľkého okruhu určeného na bežkovanie. Verím, že mínusové teploty vydržia čo najdlhšie a technický sneh sa udrží,“

uviedol primátor Ján Nosko na sociálnej sieti a dodal:

„Tento rok Záhradnícke a rekreačné služby prenajali aj stacionárne snežné delo, ktoré podporí rýchlejšie zasneženie oboch okruhov. Prebrúste si sklznice, aby ste si mohli voľný čas pred Vianocami spríjemniť aj pohybom v areáli zimných športov v centre mesta.“

Pokiaľ to počasie a neskôr aj snehové podmienky dovolia, v Areáli zimných športov na plážovom kúpalisku budú pre bežkárov k dispozícii dva bežecké okruhy okolo jazera. V prípade, že dostatočne zamrzne aj jazero, bude sa tu dať aj korčuľovať, čo poteší malých i veľkých Bystričanov.

Autor: (tom), Foto: ZAaRES a ilustračné