FOTO: Na MDD sa v Banskej Bystrici otvárali fontány a hralo detské divadlo

SPRÁVY
0 /

Napriek stále platným hygienickým opatreniam kvôli koronakríze sa v pondelok zaplnilo bystrické Námestie SNP malými aj veľkými Banskobystričanmi. Na Medzinárodný deň detí sa tu otvárala historická fontána.

Okrem hlavnej fontány na Námestí SNP sa otvárajú aj fontány v Národnej ulici, pri Barbakane, pred mestským úradom a na Námestí slobody. Od 1. júna  je pre verejnosť opäť sprístupnená Hodinová veža, Robotnícky dom a informačné centrá.

Najmenší obyvatelia mesta mohli  osláviť svoj sviatok – Medzinárodný deň detí divadelným predstavením Danka a Janka v podaní divadla Neline na nádvorí Robotníckeho domu.

Vyznávači cykloturistiky už môžu využiť požičovňu e-bikov v Turisticko – informačnom centre na autobusovej stanici, funguje aj IC na Radnici.

Verejnosti je od 1. júna sprístupnená aj šikmá Hodinová veža, ktorá patrí medzi najnavštevovanejšie pamiatky Banskej Bystrice. Vstup bol v tento deň bezplatný.

V sprievode krátkej žonglérskej šou a reprodukovanej hudby primátor mesta Ján Nosko za odpočítavania detí otvoril historickú fontánu na Námestí SNP:

„Najmä vďaka disciplíne Banskobystričanov sme sa dnes mohli opäť stretnúť na našom najkrajšom námestí a spoločne spustiť fontánu. Verím, že spolu s otvorením Hodinovej veže, informačných centier a Robotníckeho domu sa budeme vídať čoraz častejšie.“

Aj keď pandémia koronavírusu je za nami, prijaté protiepidemiologické opatrenia zabránili mestu a malým Bystričanom osláviť sviatok detí, ako sa na mesto pod Urpínom patrí a ako boli deti zvyknuté po minulé roky. Napriek tomu to bol celkom príjemný MDD, aj keď pre tie najmenšie deti s nátupom do školy a škôlky to trochu pripomínalo prvý september…

Autor: (tom), Foto: Dušan Hein a redakčné