FOTO: Mikuláš na svojej púti Bystricou navštívil aj Rudlovú – Sásovú

SPRÁVY
0 /

Najväčšie banskobystrické sídlisko Rudlová – Sásová privítalo Mikuláša v nedeľu podvečer, v športovom areáli na Rudohorskej ulici pri opornom múre. Bystrický Mikuláš aj so svojimi pomocníkmi už bol predtým na Fončorde, Námestí SNP a v južných častiach mesta.

Všetkým prítomným deťom, ktorých bolo viac ako pol tisícky, Mikuláš urobil radosť sladkosťami a za spevu vianočných piesni rozsvietil vianočný stromček, čo navodilo tú správnu predvianočnú atmosféru. Ako každý rok aj tento rok nechýbala ani Vianočná pošta, kde deti mohli napísať pohľadnicu Ježiškovi.

V kultúrnom programe vystúpili folklórny súbor Graniarik, dievčatá zo Salezka z Teendancu, Mária Palušová a Megy Tomaštíková – pieseň z Cecilfestu.

„Som veľmi rád, že tohtoročný Mikuláš sa nám opäť vydaril. Dúfam, že malí i veľkí si prišli na svoje. Moja vďaka patrí všetkým, ktorí sa zúčastnili jeho organizácie a pomohli nám s touto tradičnou akciou na našom sídlisku a samozrejme aj tým, vďaka ktorých štedrosti  sa podarilo v rámci Rudlovsko – Sásovských dobročinných trhov vyzbierať viac  ako  1 300 €, ktoré bude použité na charitatívne účely,“

povedal pre náš portál predseda Občianskej rady Rudlová – Sásová II. Andrej Refka, ktorý sa spolupodieľa na organizovaní, už 13. rok na tejto tradičnej akcii a ktorého syn Andreas,  sa pripojil k veľkému počtu dobrovoľníkov, ktorí rozdávali deťom darčeky, sladkosti, mandarínky a časopisy.

V rámci Rudlovsko – Sásovských vianočných trhov, boli pripravené stánky, kde sa podávali – vianočný punč, varené víno, horúca čokoláda, čaj, medovníky, koláče, kapustnica, lokše, palacinky, chlieb s masťou, cibuľou a oškvarkami, pečené klobásy, vianočné oblátky a trubičky. Všetci, čo zavítali na toto kultúrne podujatie, mohli prispieť v týchto stánkoch, odporúčaným dobrovoľným príspevok na charitatívny účel.

Podujatie pripravili Saleziáni don Bosca, Domka – združenie Saleziánskej mládeže, Laura -združenie mladých, Nezávislá občianska iniciatíva Náš domov Sásová, Občianska rada Rudlová – Sásová I. a II. a Spoločenstvo Rudlová – Sásová  s finančnou podporou mesta Banská Bystrica, v spolupráci s poslancami za volebný obvod č. 3.

Mikuláš má ešte pred sebou návštevu Radvane, kam zavíta v utorok 10. novembra. Tým sa jeho tohtoročná púť po Banskej Bystrici skončí.

Autor: (dem), Foto: OR RU-SÁ II.