FOTO: Európsky deň športu na ZŠ Sitnianska alebo pohybom ku zdraviu

SPRÁVY
0 /

Základom zdravého životného štýlu je pohyb. Nemusí z Vás byť profesionálny športovec, stačí si nájsť každý deň chvíľku pre fyzickú aktivitu.

ZŠ Sitnianska zorganizovala na podporu pohybu už piaty ročník #Beactive Európskeho dňa športu. Pre obyvateľov Sásovej – Rudlovej pripravila sedem disciplín, ktoré prilákali nielen deti, ale aj ich rodičov či príbuzných.

Všetci si mohli vyskúšať, ako sa cítia skokani na lyžiach, pokúšali sa zdolať karatistov úderom či kopom, súťažili v rýchlostnom behu alebo si zvyšovali frekvenciu svojho tepu pri jumpingu. Okrem týchto disciplín sa škola zapojila aj do celoslovenskej kampane, ktorú organizuje Slovenská rope skippingová asociácia,“

hovorí Alexandra Chrobáková zo ZŠ Sitnianska.

Žiaci majú naskákať v priebehu dvoch týždňov 500 000 preskokov cez švihadlo a posilniť tým svoje srdce. A tak deti skákalinielen počas Európskeho dňa športu, ale aj ďalšie dni na vyučovaní, cez prestávky, v školskom klube a na hodinách telesnej výchovy.

Cieľom tejto akcie bolo ukázať deťom, ale aj širokej verejnosti, aký je pohyb dôležitý pre zdravie človeka. Dobrá vec sa podarila.

Zdroj: Alexandra Chrobáková, Foto: ZŠ Sitnianska