FOTO: Deň otvorených dverí na ZŠ Sitnianska

SPRÁVY
1 /

Blíži sa zápis do 1. ročníka základných škôl v meste Banská Bystrica. Bude to v utorok 2. apríla a  jednotlivé školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta sa snažia poskytovať rodičom všetky potrebné informácie o svojej činnosti a podmienkach vyučovania či voľnočasových aktivít.

Počas Dňa otvorených dverí privítala dopoludnia ZŠ Sitnianska, tak ako každý rok, malých predškolákov z materských škôl zo sídliska Sásová – Rudlová. Pozvanie prijali už začiatkom roka, odkedy im chodili žiaci prvého stupňa čítavať do materských škôl historické rozprávočky.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

S historickými zaujímavosťami sa stretli aj minulý týždeň, keď sa otvorili brány základnej školy pre verejnosť. Hneď vo vestibule ich zaujala kováčska dielňa, alchymista so svojimi kúzlami a divadelno – šermiarska skupina Tres Companeros. So svojím predstavením „Klenoty Slovenska“ sa preniesli do doby minulej, kedy našej krajine vládol kráľ, ktorý náhle ochorel.

Škôlkari dostali možnosť stať sa rytiermi, aby mohli zachrániť panovníka. Učili sa obratnosti, rýchlosti, zlepšovali svoju silu v preťahovaní lanom, trénovali trpezlivosť a naučili sa držať meč. Každý bojovník musí byť nielen obratný a silný, ale aj múdry.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Tieto schopnosti zdokonaľovali v prváckych triedach, kde už boli pre nich pripravené matematické a vedomostné hlavolamy na interaktívnej tabuli. Spolu s pani učiteľkami zisťovali, čo patrí do triedy a čo do školskej aktovky, naučili sa s našimi najmladšími žiakmi riekanky a v príbehu o trpaslíkoch riešili číselné rébusy,“

hovorí  Mgr. Alexandra Chrobáková zo ZŠ Sitnianska.

Keďže deti všetko prekonali s ľahkosťou, popoludní prišli aj so svojimi rodičmi na pokračovanie divadelného predstavenia, aby sa dozvedeli, ako to celé dopadlo.

V priebehu Dňa otvorených dverí malí predškoláci zistili, že zvládli všetky zadané úlohy, a tak sa už môžu tešiť na blížiaci sa zápis do 1. ročníka.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zdroj: Alexandra Chobáková, Foto: ZŠ Sitnianska