V piatok zasadá zastupiteľstvo BBSK

SPRÁVY
0 /

V piatok, 18. júna 2010 zasadá v kongresovej sále Obvodného úradu v Banskej Bystrici krajský parlament.  Schvaľuje sa aj spolufinancovanie projektov škôl v Banskej Bystrici.

bbskDôležitým bodom programu 4. zasadnutia zastupiteľstva BBSK je návrh Záverečného účtu a zmena rozpočtu BBSK. Poslanci budú schvaľovať aj spolufinancovanie troch projektov v oblasti školstva a jeden z oblasti športu. Eurofondy by chcel VÚC využiť v Škole úžitkového výtvarníctva v Kremnici, v SPŠ stavebnej Oskara Winklera v Lučenci a v Strednej odbornej škole Pod Bánošom v Banskej Bystrici. Na projekt vzdelávania na banskobystrickej Strednej odbornej škole Pod Bánošom žiada BBSK takmer 500 000 Eur, cieľom je modernizácia vzdelávacieho procesu.

Poslanci majú odobriť aj spolufinancovanie projektu z oblasti športu s názvom „Smer Afrika“. Ide o futbalový turnaj mladších žiakov, ktorého cieľom je propagácia futbalu medzi najmladšou generáciou na území BBSK. Do projektu by sa malo zapojiť približne 700 študentov a prebiehať by mal na viacerých viacúčelových ihriskách vystavaných v doterajšom období. Výzvu zverejnil úrad vlády prostredníctvom svojho splnomocnenca pre šport. BBSK sa uchádza o sumu 30 000 eur, spolufinancovať ju má 5 percentami.

Médiami najsledovanejším bodom bude aktuálna situácia v NsP Vaše zdravie, n.o., Zvolen. Predseda BBSK V. Maňka predloží na schválenie dohodu o generálnom urovnaní a predstaví spoločnosť, ktorá by sa mala stať novým nájomcom nemocnice. Zastupiteľstvo uzavrie Správa o výsledku kontroly NKÚ SR vykonanej na Úrade BBSK a interpelácie.

Zdroj: Bystricoviny.sk (Peter Pavlík)