Desiatym kandidátom na župana je Marek Mališ zo Strany zelených

SPRÁVY
8 /

V stredu v Banskej Bystrici oznámil svoju kandidatúru na predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) 38 – ročný Marek Mališ zo Strany zelených. Stal sa tak desiatym kandidátom v poradí, pričom súčasný župa stále váha s ohlásením opätovnej kandidatúry na tento post. Uzávierka kandidátok je 5. septembra.

 Marek Mališ je krajským predsedom Strany zelených. Pracuje ako manažér v oblasti využívania zelených energií, biomasy a trvalo udržateľného rozvoja. Pôsobí aj v komunálnej politike. Je poradcom v oblasti energetiky a poslancom obecného zastupiteľstva v Kriváni,  odkiaľ pochádza.

„Chcem občanom ponúknuť víziu zlepšenia životného prostredia, víziu trvalo udržateľného rozvoja na miesto, kde sa človek narodí, kde by si chcel založiť rodinu, vychovávať deti a prežiť celý život. Dospeli sme k záveru, že žiadny z ohlásených kandidátov takú víziu neponúka,“

povedal o svojej kandidatúre Marek Mališ. V jeho volebnom programe má prioritu zdravotníctvo, lepšie podmienky pre matky s deťmi či seniorov.

„Ak sa v kraji budeme všetci cítiť lepšie a budeme mať lepšie podmienky všeobecne pre život a všetci priložíme ruku k dielu, tak spolu niečo dokážeme. Chcem byť kandidátom, ktorý ľudí spája a nie kandidát, ktorý ľudí rozdeľuje. Ako príklad uvediem boj proti ťažbe zlata u nás doma v Detve. Tento boj spojil ľudí rôznych vízií, názorov, presvedčení a títo ľudia dokázali boj za svoje životné prostredie vyhrať,“

uviedol Mališ.

Na otázku ako si predstavuje svoju volebnú kampaň a z čoho ju bude financovať, reagoval, že všetko zverejní, je to ešte v štádiu prípravy. Volebné financie bude mať na transparentnom účte.

 

Autor: (dem), Foto: TASR a ilustračné