Čínsky jazyk a kultúra na UMB

SPRÁVY
0 /

Konfuciov inštitút pre obchod pri Univerzite Mateja Bela vznikol v decembri 2018 ako výsledok spolupráce medzi Univerzitou Mateja Bela v Banskej Bystrici a Dongbeiskou univerzitou financií a ekonómie v čínskom Daliane.

Rektor UMB Vladimír Hiadlovský k slovensko – činskej spolupráci povedal:

„Tento projekt sa nebudoval na zelenej lúke, pretože výučba čínštiny má u nás na univerzite už niekoľkoročnú tradíciu. Práve pre veľký záujem o čínsky jazyk sme veľmi radi, že ho realizujeme práve pod hlavičkou top značky vo svete – pod vlastným Konfuciovým inštitútom. Je to pridaná hodnota nielen pre univerzitu, ale aj celý Banskobystrický región,“ 

Cieľom inštitútu je ponúkať výučbu čínskeho jazyka pre študentov, zamestnancov UMB a pre verejnosť, ako aj približovať čínsku kultúru a tradície prostredníctvom rôznych podujatí. Momentálne už úspešne prebiehajú prvé kurzy pre študentov a zamestnancov univerzity.

Keďže záujemcom pribúda, Konfuciov inštitút pre obchod pri UMB sa rozhodol ponúknuť možnosť štúdia čínskeho jazyka nielen študentom a zamestnancom UMB, ale aj verejnosti.

Dňa 17. marca otvára nový kurz „Základy čínskeho jazyka a kultúry“, ktorý budú viesť kvalifikovaní čínski lektori. Tí vedú už prebiehajúce kurzy na univerzite. Výučba prebieha v anglickom jazyku a ešte stále je možnosť prihlásiť sa a to najneskôr do 11.marca 2020.

Zdroj: Dana Straková, Foto: ilustračné