Bystricoviny menia vlastníka i vizuál

SPRÁVY
7 /

Vážení čitatelia Bystricovín, ako ste si všimli, od 21.októbra 2013 sme sa obliekli do nového šatu. Dôvod je prostý – musíme držať krok s modernou dobou a chceme vám urobiť čítanie aktuálnych správ z nášho mesta či regiónu pútavejším a zaujímavejším, k čomu prispela aj zmena vlastníckej štruktúry nášho portálu.

Za päť rokov existencie Bystricovín sme vám priniesli viac ako 7.200 článkov a priemerná mesačná návštevnosť portálu už presiahla hranicu 60.000 čitateľov. Snažíme sa mať prst na pulze každého nového dňa, nevyhýbajúc sa ani kontroverzným témam, pričom ideme  otvorene s vlastnou kožou na trh. V tom budeme ďalej pokračovať a svoj špecifický rukopis nemeníme.

V súčasnom mediálnom priestore je však okrem obsahu dôležitá aj forma publikovaných informácií. Preto sme sa nechali inšpirovať moderným trendom rešpektovaných portálov vo svete a s mladými dizajnérmi sme vytvorili nový vzhľad Bystricovín.

Okrem zmeny loga, ktoré sa graficky zjednodušilo a vyjadruje farby mesta Banská Bystrica, sa zásadne mení grafika a radenie článkov. Tie sa nachádzajú pod fotografiami kategorizovanými podľa farieb loga – červenou sú označené správy, oranžová je kultúra, modrá je titulka a zelená šport. Sprehľadnili sme aj rubriky v ktorých nájdete  krimi, komentáre, rozhovory a tému týždňa.

Novinkou sú komentáre, ktorí budú oddelené od denného spravodajstva. V pravom hornom rohu nájdete aktuálnu predpoveď počasia, program kín a prehľad otvorených lekární v meste. Zároveň pripravujeme opätovné zavedenie obľúbenej rubriky „Parkujem ako pako“, ponúkneme vám viacero ankiet a rôznych foriem interaktívnych akcií,  s cieľom vtiahnuť čitateľov do tvorby tém našich článkov aj s hľadaním riešenia vašich každodenných problémov.

Jednoduchým kliknutím na fotografiu s nadpisom sa vám rozbalí celý článok, ktorý môžete okomentovať či prejsť na facebookové vydanie. Kvôli väčšej transparentnosti je pri každom článku zverejnená jeho aktuálna čítanosť, počet komentárov a diskusné príspevky s možnosťou ich prečítania  či pridania, vrátane udelenia facebookového „lajku“. Okrem toho, že celá stránka pôsobí estetickejšie, je dynamická a takpovediac hravá pre čitateľov.

Veríme, že nový šat Bystricovín vás zaujme a budete na náš portál chodiť ešte radšej, ako doposiaľ. Na oplátku vám chceme  prinášať veľa aktuálnych a zaujímavých informácií , aby ste mali prehľad  o každodennom dianí okolo nás.

Či ste našimi fanúšikmi alebo si otvárate www.bystricoviny.sk iba zo zvedavosti, čo píšeme, všetci ste na našom novom portáli vítaní. Nech nám to teda spoločne vyjde, aby ste u nás našli  všetko, čo vás zaujíma a môže byť užitočné pre vaše lepšie poznanie života okolo nás.