Blížia sa voľby do Rady pre mimovládne neziskové organizácie

SPRÁVY
0 /

Funkčné obdobie súčasnej Rady pre mimovládne organizácie sa končí. Na blížiacom sa Fóre banskobystrických mimovládnych organizácií, ktoré sa uskutoční 23. januára 2019 o 16:30 hod. v Cikkerovej sieni historickej Radnice, prebehnú voľby na nasledujúce funkčné obdobie 2019 – 2022.

Mesto Banská Bystrica sa ako jedno z mála môže chváliť tým, že medzi poradnými orgánmi primátora sa nachádza aj Rada pre mimovládne neziskové organizácie, ktorá zastupuje záujmy mimovládnych organizácií a háji tretí sektor a občiansku spoločnosť v meste.

forum3

Ich úlohou je pomáhať a vytvárať vhodné podmienky pre fungovanie organizácií z mimovládneho sektora a tiež zvyšovať povedomie o mimovládnom sektore a pomáhať pri propagácii banskobystrických mimovládnych organizácií.

„Každý rok sa pravidelne uskutočňuje Fórum pre mimovládne organizácie. Tohtoročné Fórum bude veľmi dôležité, pretože hlavným bodom programu je voľba nových členov Rady primátora mesta Banská Bystrica pre mimovládne neziskové organizácie na nasledujúce funkčné obdobie 2019 – 2022,“

uvádza Mária Murray Svidroňová, predsedkyňa Rady.

Maria Murray Svidronova

Na Fóre sa zvolia zástupcovia týchto oblastí:

– Kultúra a umenie,

– Rekreácia a šport,

– Zdravotníctvo a sociálne služby pre ľudí so zdravotným postihnutím, seniorov a iné cieľové skupiny,

– Práca s rómskou komunitou,

– Zlepšovanie životného prostredia a kvality života, komunitný rozvoj, obhajoba záujmov,

– Deti, mládež, rodina, voľný čas,

– Vzdelávanie, výskum, podpora dobročinnosti, darcovstva a dobrovoľníctva.

Nominácie ako aj voľba nových členov Rady prebehnú priamo na mieste počas trvania Fóra. Ak chcete rozhodovať o novej Rade a pomôcť formovať tretí sektor v meste, príďte v stredu 23. januára 2019 o 16:30 hod. na zasadnutie v Cikkerovej sieni na Námestí SNP 1.

forum5

 

Zdroj: Eva Ščepková, Foto: ilustračné