Augustový prieskum: Strana HLAS – sociálna demokracia tesne stíha vedúce hnutie OĽaNO

SPRÁVY
0 /

V augustovom prieskume spoločnosti Actly by parlamentné voľby tesne vyhralo Matovičovo OĽaNO pred Pellegriniho vznikajúcou stranou HLAS – sociálna demokracia.

Hnutie OĽaNO by získalo 18,1 percenta voličských hlasov, HLAS – sociálna demokracia 17 percent.  SMER – SD so ziskom 10,9 percenta hlasov by skončil na treťom mieste.

Do parlamentu by sa podľa tohto aktuálneho prieskumu dostalo sedem politických strán. Okrem OĽaNO, HLAS – SD a Smeru sú to ešte hnutie Sme rodina (10,1 percenta), strana SaS (9,4 percenta), ĽSNS (8,9 percenta) a Progresívne Slovensko (5,1 percenta).

Hranicu piatich percent potrebných na vstup do Národnej rady SR by neprekročili KDH (4,1 percenta), Za ľudí (3,7 percenta), SNS (3,1 percenta), Vlasť (2,7 percenta) a Dobrá voľba (2,5 percenta). Možnosť „iná strana“ v prieskume zvolilo 4,4 percenta opýtaných. Volebná účasť by bola 61 percent oprávnených voličov.

Vyplýva to z prieskumu volebných preferencií spoločnosti Actly, ktorý sa uskutočnil osobnými rozhovormi od 21. do 26. augusta na vzorke 1000 respondentov.

Zdá sa, že vedúca pozícia vo februárových parlamentných voľbách dominujúceho hnutia OĽaNO sa  po polroku vládnutia začína oslabovať a dopredu sa derie ešte len vznikajúca strana HLAS – sociálna demokracia, ktorej sa podarilo pred registráciou zozbierať rekordných 94 414 podpisov občanov podporujúcich Petra Pellegriniho a spol.

Zdroj: TASR , Foto: ilustračné