Areál zimných športov na plážovom kúpalisku je otvorený

SPRÁVY
0 /

Mesto Banská Bystrica prostredníctvom svojej organizácie ZAaRES vďaka lepším zimným podmienkam pripravilo pre malých i veľkých Bystričanov lyžovanie . Na plážovom kúpalisku sa v sobotu otvára areál zimných športov.

Pomerne teplá zima bez snehu  koncom minulého roka neumožňovala zasnežiť  areál na plážovom kúpalisku.  Až nočné mrazy po Novom roku  pomohli  nasadiť  snežné delá. Tie vyrobili dostatok umelého snehu, spolu s časťou pripadnutého na úpravu bežeckých tratí, ktoré sú vo večerných hodinách osvetlené .

Riaditeľ ZAaRESu Ivan Šabo k spusteniu prevádzky uviedol:

„Areál zimných športov otvárame počas víkendu 11. a 12. januára 2020. V sobotu a v nedeľu je okruh na bežkovanie otvorený pre verejnosť od 13:00 hod., pretože sa tu dopoludnia konajú dve kolá Slovenského pohára v zimnom triatlone. Od pondelka budú otváracie hodiny v pracovných dňoch od 7:00 – 19:00 hod. a počas víkendov od 9:00 – 17:00 hod.“

Ľadová plocha je uzatvorená, hrúbka ľadu na jazere zatiaľ nie je dostatočná. Vstup do areálu zimných športov na plážovom kúpalisku je počas celej zimy pre návštevníkov bezplatný.

Autor: (tom), Foto: ilustračné