Aj tretí prieskum agentúry Focus potvrdil, že ľudia najviac dôverujú Pellegriniho Hlasu

SPRÁVY
8 /

Po agentúrach AKO a POLIS aj FOCUS potvrdil, že Matovičovo OĽaNO  viac ako pol roka po víťazných voľbách stratilo pozíciu najdôveryhodnejšej politickej strany či hnutia na Slovensku. Po tretíkrát po sebe v októbrových prieskumoch  už jasne vedie Pellegriniho HLAS – sociálna demokracia

Keby sa voľby do Národnej rady SR konali v októbri, podľa prieskumu agentúry FOCUS by ich vyhrala strana HLAS – sociálna demokracia so ziskom 18,7 percenta hlasov respondentov. Za ňou nasleduje hnutie OĽaNO (15,1 %) a tretia je strana SaS (10,7 %). Vyplýva to z prieskumu agentúry FOCUS pre TV Markíza.

Líder Hlasu Peter Pellegrini komentoval výsledky najnovšieho prieskumu slovami:

„Už tretíkrát v tomto týždni vám úprimne ďakujeme za dôveru. Tri prieskumy s podobnými výsledkami vnímame ako obrovské povzbudenie v našej ďalšej práci a zároveň veľký záväzok vás nesklamať.“

Ďalšou poradie strán, ktoré by prekročili 5 – percentnú hranicu potrebnú na vstup do slovenského parlamentu je nasledovné:  SMER-SD (10,5 %),  ĽSNS (9,8 %), Sme rodina (7,3 %), Progresívne  Slovensko  (5,4%) a KDH (5,2 %).

Do parlamentu by sa nedostali strany Za ľudí (4,8 %), .SMK (3,2 %), Most-Híd (2,4 %), Dobrá voľba (2,1 %), SNS (2,1 %) a Vlasť (1,6 %). Agentúra FOCUS vykonala prieskum na vzorke 1 014 respondentov v období od 7.  do 15. októbra 2020.

Autor: (tom), Foto: ilustračné