Víťazom BABOLAT TOUR Masters 2019 v tenise je Bystričan Leon Sloboda

ŠPORT
1 /

Uplynulý víkend sa v športovej hale BASELINE uskutočnil záverečný turnaj  série BABOLAT TOUR – MASTERS. Podujatia sa zúčastnilo 16 najlepších  hráčov, ktorí sa kvalifikovali po 3. predchádzajúcich kolách.

Úvod turnaja  zaobstarala hlavná rozhodkyňa podujatia pani Barbora Syč – Kriváňová, ktorá zoznámila hráčov a ich rodičov s herným systémom a s priebehom  turnajového dňa. Hráči boli rozlosovaní do 4 skupín, kde postupne  odohrali zápasy každý s každým. Do hlavného vyraďovacieho pavúka  postúpili prvý dvaja z každej skupiny. Ostatní nepostupujúci odohrali  ďalšie zápasy o konečné poradie.

Víťazom turnaja Masters a zároveň celého zimného podujatia BABOLAT TOUR  2019 sa stal domáci hráč Leon Sloboda, ktorý titul obhájil z minulého  roka. Na druhom mieste sa umiestnil Martin Petrík z MŠK Poprad – Tatry a na treťom potom Jozef Karas z klubu Šport park Lúčky.

Okrem troch hráčov z domáceho klubu TC BASELINE Banská Bystrica Samuela  Takáča, Dávida Ondrášiho a Leona Slobodu sa turnaja zúčastnili a svojimi výkonmi určite nesklamali aj štyria hráči z TK Banská Bystrica Boris  Valuh, Nikola Farkašová, Marcus Kollár a Filip Urbánoš.

56418275_2045050875563593_8902996824084709376_n

Deti sa postarali o bohatý športový zážitok hlavne pre svojich rodičov,  ktorí ich neúnavne po celý deň povzbudzovali a podporovali. Aj v  diskusiách rodiča s dieťaťom medzi jednotlivými gamami bolo občas veľmi  rušno. Nikto sa však nehádal ani neprotestoval, takže celý deň prebehol v  duchu fair play a zdravého súťaženia.

„Ďakujeme deťom aj rodičom za účasť a pozývame Vás na  premiérovú letnú časť BABOLAT TOUR, ktorá začína úvodným  turnajom už 18. mája 2019 na antukových kurtoch športového areálu BASELINE,“

povedal na záver Martin Labaš, podpredseda TC Baseline Banská Bystrica.

 

Autor: (dem), Foto: TC Baseline BB