V Spojenej škole v Kremničke vyhlásili najlepších športovcov za rok 2016

ŠPORT
0 /

V Spojenej škole v Kremničke už po 18 – krát vyhlásili najlepších športovcov. Tohtoročné vyhlásenie bolo z hľadiska výsledkov dosiahnutých pretekármi Atletického klubu Svetlošák a žiakov školy najúspešnejšie a najhodnotnejšie.

V súťaži kolektívov si ocenenie prevzali starší žiaci zo štafety na 4 x 60 m, ktorí na majstrovstvách Slovenska v Bratislave obsadili druhé miesto. Bežali v zložení Dalibor Gluch, Ľubomír Jaščák, Matej Murín a Filip Révaj.

Najúspešnejším kolektívom boli vyhlásení atléti – dorastenci AK Svetlošák, ktorí v zložení Lukáš Hronček, Zdeno Švejda, Pavol Filanda, Roman Fodor, Roman Kralovič a Ján Kostúr obsadili na majstrovstvách sveta  v cezpoľnom behu žiakov stredných škôl v Budapešti spomedzi 48 štátov desiate miesto, čo je najlepšie umiestnenie v ére Slovenskej samostatnosti.

V kategórii jednotlivcov si ocenenia prevzali futbalisti Erik Šoltýs, Ján Král a Kamil Genský. atléti Miroslav Kubasák – bronzový z behu na 300 m na majstrovstvách Slovenska, Miroslav Maslaňák – tretí z majstrovstiev Slovenska v hode kriketovou loptičkou, Viktória Berkyová – tretia z majstrovstiev Slovenka v behu na 1.500 m prekážok, Veronika Berešová – piata z majstrovstiev Slovenska vo vrhu guľou, Filip Révaj – štvrtý z majstrovstiev Slovenska v cezpoľnom behu, Ján Kostúr – majster Slovenska v behu na 1.500 m v hale, desiaty na majstrovstvách sveta v cezpoľnom behu  v Budapešti a účastník majstrovstiev Európy v Taliansku.

Prvýkrát v doterajšej histórii ankety ocenili i plavca  Kevina Doboša reprezentujúceho UMB Banská Bystrica, ktorý na majstrovstvách kraja si vybojoval šesť medailí a vzpierača Tomáša Romaňáka, ktorý na medzinárodných pretekoch V – 4 v Poľsku obsadil vo váhovej kategórii do 85 kilogramov druhé miesto.

Najúspešnejším športovcom bol vyhlásený  Lukáš Hronček, reprezentant Slovenska a držiteľ troch zlatých medailí z majstrovstiev Slovenska v hale, na dráhe i cezpoľnom behu. Reprezentoval Slovensko na majstrovstvách Európy dorastu do 17 rokov v Tbilisi a pre rok 2017 je v širšej nominácii Slovenska na majstrovstvá sveta v Keni –  Nairobi.

Pod týmito úspechmi sú podpísaní i tréneri – manželia Marcela a Martin Skočíkovci, Eva Štefaničiaková, Elemír Dóša, Eduard Földvári, Ladislav Lupták, Róbert Pavúk, Martin Iliáš, Jana Glóriková, Dušan Valent a pán Kužel.

Dosiahnuté výsledky sú dôkazom, že vedenie školy na čele s jej riaditeľom Milanom Ponickým, učiteľský kolektív, vychovávatelia a majstri odborného výcviku vytvárajú pre žiakov a  reprezentantov školy optimálne podmienky pre ich odborný a športový rast. V škole očakávajú návštevu olympijského víťaza Mateja Tótha, ktorí sa príde porozprávať so žiakmi.

Autor: Jozef Ivan, Foto: Peter Kurčík