Odštartovala komplexná rekonštrukcia atletického štadióna VŠC Dukla Banská Bystrica

ŠPORT
4 /

Minister obrany SR Peter Gajdoš ešte v predvečer osláv SNP spolu s predsedom Národnej rady SR Andrejom Dankom, predsedom vlády SR Petrom Pellegrinim, podpredsedom vlády Richardom Rašim, primátorom mesta Jánom Noskom a predstaviteľmi Dukly poklepaním základného kameňa na Štadióne SNP v Banskej Bystrici oficiálne odštartoval jeho komplexnú rekonštrukciu.

Cieľom rezortu obrany je vybudovať špičkové športovisko, ktoré bude spĺňať súčasné technické normy, ako aj kritéria Medzinárodnej asociácie atletických federácií (IAAF) pre medzinárodné a národné súťaže.

„Minulý týždeň oslávil Štadión SNP svoje 60. narodeniny a ja som veľmi rád, že práve v predvečer celonárodných osláv 75. výročia SNP, sme poklepaním základného kameňa, odštartovali jeho komplexnú rekonštrukciu,“

povedal minister obrany Peter Gajdoš.

Ako ďalej vysvetlil, rekonštrukciou štadióna vojenského športového centra prispeje rezort obrany k skvalitneniu a zefektívneniu prípravy športovcov, športovej reprezentácie SR a Ozbrojených síl SR na domácich a zahraničných podujatiach, vrátane skvalitnenia prípravy mladých talentov.

Primátor mesta Ján Nosko uviedol:

„Rekonštrukcia atletického štadióna na Štiavničkách by mala byť hotová do konca budúceho roka, čo je pre Banskú Bystricu výborná správa, nakoľko sa pripravujeme na významné športové podujatie. Verím, že nový štadión prispeje k dôstojnému usporiadaniu Európskeho olympijského festivalu mládeže a vytvorí lepšie športové podmienky nielen pre atlétov.“

Ministerstvo obrany SR plánuje zrekonštruovať priestory hlavného tréningového štadióna, a tiež priestory tribún, areálových a prístupových komunikácií a plôch zelene. Ukončenie úplnej rekonštrukcie atletického štadióna Vojenského športového centra DUKLA Banská Bystrica je plánované do konca roka 2020. Náklady spojené s touto rekonštrukciou sú vo výške viac ako 12,9 milióna eur vrátane DPH.

Zrekonštruovaný atletický štadión bude zároveň spĺňať podmienky certifikácie UEFA pre futbalové štadióny kategórie 2 s predpokladanou kapacitou štadióna približne 4 000 miest na sedenie.

Zdroj: (tom) a MO SR , Foto: FB