Marek Hamšík je v talianskej jedenástke roka 2011

ŠPORT
0 /

Banskobystričana a kapitána slovenskej reprezentácie Mareka Hamšíka, ktorý hrá za SSC Neapol, v hlasovaní viac ako 5 000 futbalistov, trénerov, rozhodcov a novinárov, zaradili do jedenástky roka 2011 talianskej Serie A. Pre neho i celé futbalové Slovensko je to veľké vyznamenanie.

marek-hamsikMarek, ktorý sa nemohol zúčastniť na pondelkovom slávnostnom vyhlasovaní top mužstva talianskej ligy, na svojom oficiálnom portáli napísal: „Som veľmi rád, že som sa dostal do najlepšej jedenástky roka 2011. Táto anketa patrí k najprestížnejšej v krajine, veď hlasovali najvýznamnejší futbaloví činovníci. Za toto krásne ocenenie patrí poďakovanie trénerovi Walterovi Mazzarrimu, ako aj mojim neapolským spoluhráčom. Bez nich by som túto trofej nezískal. A samozrejme nemôžem zabudnúť na moju najbližšiu rodinu, manažéra, vedenie klubu a výborných fanúšikov Neapola.“

Náš futbalista v roku 2009 už dostal talianskeho futbalového „Oscara“, ktorého udeľujú najlepšiemu hráčovi Serie A do 23 rokov. Teraz náš záložník patrí do elitnej jedenástky. Najlepším hráčom Serie A za rok 2011 je útočník AC Miláno Zlatan Ibrahimovič a trénerom jeho kouč Massimilliano Allegri.

Špeciálnu cenu novinárov dostal taliansky tréner Anglicka Fabio Capello, klubom roka sa stalo Udinese Calcio a za celú futbalovú kariéru ocenili Alessandra Del Piera a Fabia Cannavara. Brankárom roka sa stal Slovinec Samir Handanovič z Udinese.

Do jedenástky roka sa s Hamšíkom dostali aj jeho dvaja spoluhráči z Neapola Edinson Cavani a Christian Maggio. SSC Neapol je stále v popredí Serie A. V tejto sezóne sa Neapolčania dostali do osemfinále Ligy majstrov, kde ich čakajú zaujímavé duely s Chelsea Londýn. Marek má teda dostatok príležitostí dokázať svetu, že právom patrí k najlepším futbalistom behajúcim po európskych trávnikoch.

Jedenástka roka 2011 Serie A:
Samir Handanovič (Udinese Calcio) – CHRISTIAN MAGGIO (SSCNeapol), Thiago Silva (AC Miláno), Andrea Ranocchia (Inter Miláno)/Alessandro Nesta (AC Miláno), Pablo Armero (Udinese Calcio) – MAREK HAMŠÍK (SSC Neapol), Claudio Marchisio (Juventus Turín)/ Thiago Motta (Inter Miláno), Kevin-Prince Boateng (AC Miláno) – Zlatan Ibrahimovič (AC Miláno), EDISIN CAVANI (SSC Neapol), Antonio di Natale (Udinese Calcio).

Zdroj: Bystricoviny.sk