Funkčný tréning už aj v Banskej Bystrici

ŠPORT
1 /

Kettlebelly sú tradičnou cvičebnou pomôckou pri funkčnom tréningu.

V poslednej dobe sme svedkami neutíchajúceho nadšenia pre športové odvetvie nazývané funkčný tréning. Tomuto športu sa už môžu venovať aj Banskobystričania.

Mnohí z nás majú skúsenosti s bežnými fitnescentrami, kde pravdu povediac sa nie každý môže cítiť príjemne. Veľa krát tieto centrá praskajú vo švíkoch a my sme radi ak si stihneme nejaký ten posilňovací stroj ukradnúť, nehovoriac o období po novom roku, keď sú všetci plní eufórii z novoročných predsavzatí a sviatočnom prejedaní. V centre funkčného tréningu na Zvolenskej ceste sa však podobná situácia stať nemôže, pretože na tréningy sa záujemcovia prihlasujú vopred.

Čím ďalej, tým viac športových priaznivcov si začína uvedomovať, že byť len „veľký“, mať čím viac svalov a zase naopak, byť len kondične zdatný nie je až tak úplne správne.

„Priaznivci funkčného tréningu sa snažia dosiahnuť všeobecnú zdatnosť, flexibilnú vytrvalosť a nadobudnúť silu. Funkčnými tréningmi zlepšiť svoju kondíciu, predchádzať srdcovo-cievnym ochoreniam, či rôznym zraneniam vďaka lepšej kĺbovej pohyblivosti a tak dosiahnuť to, že človek je vyrovnaný, zdatný, cíti sa dobre a hlavne je zdravý.“

priblížil nám túto športovú disciplínu licencovaný tréner Marek Weiss.

Centrum funkčného tréningu poskytuje svojim zverencom tréningy od júna tohto roka. V letnom období sa trénovalo na futbalovom ihrisku v Radvani v outdoorovom prostredí. S príchodom jesene, sa otvoril v októbri i ortodoxný CFT box (ako to zvykne komunita nazývať) resp. gym, ktorý nájdete na Zvolenskej ceste.

V CFT boxe sa môžete tešiť na hrazdy, kettlebelly, gymnastické kruhy, plyo-boxy, ale i závažia, činky a mnoho ďalších súčastí funkčného tréningu.

Tréningy prebiehajú každý pondelok, stredu, piatok a sobotu. Pre viac informácií a taktiež zahlásenie sa na tréning navštívte www.cftbb.sk alebo si pozrite fanúšikovskú stránku na facebook.com/cftbb.

Zdroj: Centrum funkčného tréningu Banská Bystrica