Európske mesto športu spadlo v Očovej z oblakov

ŠPORT
0 /

Keď začiatkom júla prišla na mestský úrad výzva od členov Skydiving Clubu na adrenalínovú oslavu titulu Európskeho mesta športu, „hodená rukavica“ nezostala bez reakcie. Skúsiť si tandemový zoskok spolu s profesionálmi na letisku v Očovej sa nakoniec rozhodli dvaja odvážlivci.

V piatok tak absolvovali voľný pád z trojkilometrovej výšky druhý viceprimátor Banskej Bystrice Martin Turčan a majster sveta v thajskom boxe Vlado „Dracula“ Moravčík, jeden z ambasádorov EMŠ.

Piatkový zoskok padákom si užili obidvaja páni na sto percent. V spoločnosti profesionálov a organizátorov majstrovstiev Slovenska v pilotovaní padákov, si vychutnali okolie Očovej z vtáčej perspektívy.

„Keďže patrím k tým, ktorí milujú šport, adrenalín a výzvy, rozhodol som sa, že túto sympatickú oslavu titulu si nenechám ujsť. Bol to skvelý zážitok a už teraz sa teším na víkendové Majstrovstvá Slovenska. Určite ich prídem podporiť,“

hovorí  Martin Turčan.

Výzva členov Skydiving Clubu však nebola adresovaná len vedeniu mesta, ale aj ambasádorom EMŠ. A ako je zvykom v prípade športovcov, najmä tých ktorí sa venujú boxu, hodená rukavica v ringu nenechala na seba dlho čakať. Boxerské rukavice však tentoraz nahradil padák.

„Som rád, že ukazujeme ľuďom, že existujú aj iné, netradičné športy, ktoré majú svoje špecifiká, no sú rovnako nákazlivé ako beh či hokej. Aj preto som sa rozhodol prijať túto výzvu a preniesť tento úžasný zážitok aj na ostatných,“

povedal čerstvý prezident thajského boxu na Slovensku Vlado „Dracula“ Moravčík, ktorý už niekoľko zoskokov padákom má za sebou a tento v Očovej si opäť vychutnal.

plagat M SR Ocova 2017