Bystrickí kickboxeri Konský, Paľa a Bučko si vybojovali tituly majstrov Slovenska

ŠPORT
0 /

Cez víkend sa v mestskej športovej hale v Leviciach uskutočnili SZKB Majstrovstvá SR v kickboxe. Banskobystrickí borci si priviezli pod Urpín tri majstrovské tituly a dovedna sedem medailí.

Tohto roku bola rekordná účasť tridsiatich slovenských klubov. Do bojov nasadili 194 bojovníkov v rôznych vekových kategóriách, ktorí sa na štart postavili v jednotlivých kategóriách spolu 360 krát.

Na tomto podujatí za ŠKP Banská Bystrica nastúpili Vladimír Konský, Jaroslav Paľa, Erik Tóth, Kristián BučkoMichal Radič. Konečná bilancia znie: 3 zlaté, 3 strieborné a 1 bronzová medaila.

Vlado Konský sa tohto roku stal majstrom Slovenska v kategórii seniori K1 do 75kg a druhé miesto obsadil v kategórii seniori Low kick do 75kg, keď na body 2:1 podľahol minuloročnému víťazovi Paľovi Garajovi.

Jaroslav Paľa získal titul majstra Slovenska v kategórii seniori Lightcontakt +94kg.

Kristián Bučko priniesol titul majstra Slovenska v kategórii juniori Fullcontakt -54kg.

Tieto majstrovstvá boli výnimočné aj tým, že zápasníci sa mohli kvalifikovať na svetové podujatia WAKO, ktoré sa uskutočnia v októbri v Bosne a Hercegovine v Sarajeve a v novembri v tureckej Antalyi.

Banskobystrickým športovcom gratulujeme k dosiahnutým výsledkom a prajeme veľa ďalších úspechov na domácej či medzinárodnej scéne.

Autor: (bk), Foto: (kk)