Banskú Bystricu rozskáču parkouristi zo 4 krajín: Na čo sa môžu tešiť diváci?

ŠPORT
0 /

Už začiatkom júla sa v meste pod Urpínom uskutoční medzinárodné stretnutie parkouristov. Pozreli sme sa na jeho program.

Od 2. do 5. júla 2022 sa v Banskej Bystrici uskutoční už desiaty ročník podujatia Parkour Meeting Banská Bystrica. Konať sa bude primárne v športovej hale Strednej športovej školy. V meste tak opäť budeme môcť vidieť obdivuhodné výkony, pohybové výzvy, ale hlavne radosť z nesúťažného športovania.

Hoci pôvodne bolo otvorenie podujatia naplánované na sobotu (2. júla) o 18.00 hod., došlo k malej zmene.

„Otvorenie prebehne už o 16.00 hod. a hneď po ňom sa presunieme na nové parkourové ihrisko FLUX, ktoré vzniklo v rámci rekonštrukcie vnútrobloku na Sitnianskej,”

vysvetľuje Dávid Lupták, jeden z organizátorov podujatia.

Podujatie je primárne určené pre zaregistrovaných parkouristov. Vo vyhradených časoch si však túto nesúťažnú disciplíne môže vyskúšať aj verejnosť.

V nedeľu (3. júla) a v pondelok (4. júla), v závislosti od počasia, prebehnú od 9:00 hod. spoločné rozcvičky v parku pod Pamätníkom SNP. Verejnosť sa bude môcť zúčastniť aj workshopov v nedeľu o 14:00 hod. a v pondelok o 18:00 hod.

Lupták zároveň  poskytol aj niekoľko zaujímavých informácií o účastníkoch:

„Okrem Slovákov sú tento rok zaregistrovaní aj účastníci z Česka a Poľska a naši špeciálni hostia z Chorvátska.”

Podujatie sa uskutočňuje s finančnou podporou Banskobystrického samosprávneho kraja a Mesta Banská Bystrica. Projekt bol podporený aj v rámci grantového programu Športuj aj Ty! Nadácie SPP.

Zdroj: Jakub Forgács, Foto: ilustračné Parkour Meeting BB