Baník Ľubietová prijal zásadné rozhodnutie, nemá záujem o Európsku Superligu

ŠPORT
7 /

Európske futbalové veľkokluby ohlásili vznik novej súťaže pod názvom Európska Superliga, v ktorej by mali štartovať vybrané elitné mužstvá (nateraz z Anglicka, Španielska, Talianska) a súťaž má byť konkurenciou pre Ligu Majstrov. „Mnohé kluby sa už voči tejto súťaži ohradilo a my sa pridávame k nim,“ píše i s dávkou patričnej recesie na oficiálnej facebookovej stránke účastník druhej triedy Oblastného futbalového zväzu Banská Bystrica FK Baník Ľubietová.

Zásadné rozhodnutie a dôvody nášho klubu z banskobystrického okresu uvádzajú Bystricoviny v plnom znení:

FK Baník vyhlasuje, že teraz, ani v budúcnosti nemá záujem pôsobiť v Super League! Prioritou pre nás ostáva I. trieda, kam sa chceme prebojovať.

Dôvodov pre náš nezáujem o tento projekt je hneď viacero:

-naši diváci by mali ďaleko na zápasy povedzme do Barcelony.

-nám sa tiež nebude chcieť absolvovať dlhé cesty na obecnej avii niekam do Madridu.

-UEFA hrozí, že zakáže štartovať hráčom z klubov pôsobiacich v Super League za reprezentáciu svojich krajín a my nechceme obrať našich hráčov o možnosť reprezentovať Slovensko.

My sa tešíme na súboje na susedných Strelníkoch, radi u nás privítame neďaleké Brusno a zmeriame si sily trebárs s Lučatínom.

Tešíme sa, kedy už odštartujú naše súťaže a na chvíle spolu s našimi fanúšikmi a sympatizantmi, na zápasoch doma či von.

HYBAJ BANÍK!

Bystricoviny.sk sa plne stotožňujú s vyhlásením FK Baník Ľubietová a podporujú toto ich zásadné rozhodnutie. Zároveň veríme, že sa pridajú aj ostatné futbalové kluby, ktoré prijmú podobné rozhodnutia či vyhlásenia.

Recesii zdar a futbalu zvlášť!

Priamy odkaz na vyhlásenie: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2837440923162158&id=1693619214211007

Autor: (bl), Foto: facebook, ilustračné