VKMK pozýva na stretnutie so spisovateľkou Michaelou Ellou Hajdukovou a jej knihami v Knižnom klube

KULTÚRA
0 /

Verejná knižnica Mikuláša Kováča pripravila zaujímavé stretnutie so spisovateľkou Michaelou Ellou Hajdukovou a jej knihami. Uskutoční sa vo štvrtok 22. septembra 2022 o 17:00 hod. v pobočke VKMK Sídlisko – Ulica 29. augusta 25 v Banskej Bystrici.

Beseda so spisovateľkou Michaelou Ellou Hajdukovou bude spojená s pravidelným Knižným klubomna ktorý VKMK pozýva širokú verejnosť.

Pobočka VKMK na Sídlisku

Pobočka VKMK na Sídlisku

Michaela Ella Hajduková

Narodila sa v roku 1984 v Gelnici. Odmalička rada písala. Už ako žiačka si vymýšľala komixy o modernej Popoluške, neskôr sa vyžívala v písaní slohových prác (často nielen pre seba) a vo vymýšľaní rozprávok pre malú sestru. Na strednej škole začala písať romány a básne do zásuvky.

S písaním to začala myslieť vážnejšie počas vysokej školy, keď sa dozvedela o projekte Mám talent. Zapojila sa tam s príbehom Siete z času. Nie však pod vlastným menom, ale pod pseudonymom Ella. Neskôr sa s týmto príbehom dostala do finále Literárnej ceny a odtiaľ bol už len krôčik k vydaniu prvej knihy.

Michaela Ella Hajduková

Michaela Ella Hajduková

Všetky príbehy, ktoré píše sú charakteristické tým, že sa odohrávajú v súčasnosti, zároveň sčasti v minulosti a tiež vo svete medzi nebom a zemou.

Po ukončení štúdia na Pedagogickej fakulte Prešovskej univerzity v Prešove aktuálne pracuje ako redaktorka spravodajstva a publicistiky v miestnych novinách Košický večer. Medzi jej záľuby patrí aj historický šerm na Spišskom hrade, knihy a história všeobecne. Žije v Košiciach.

Tajomné vízie Niny opisuje v románe Všetky moje tváre (Ikar 2012). V nich prežíva životy žien z minulosti spojené s bolesťou a utrpením. Tajomstvo môjho rodu (Artis Omnis 2013) – aj vo svojom ďalšom románe vtiahne čitateľa do príbehu plného napätia, tajomstiev a lásky. Zákon krvi (Motýľ 2015) rozpráva príbeh lásky, proti ktorej stál silný nepriateľ – rasa, krv a národ.

Ostala verná tematike druhej svetovej vojny a pripravila pre čitateľov ďalší román s názvom Nemecké dievča neplače (Motýľ 2016). Z iného súdka pre čitateľov pripravila príbeh s nádychom fantasy a sci-fi  Nájdem ťa v čase (Motýľ 2016). V románe Nepriznaná (Motýľ 2017) musí prísť mladá spisovateľka na to, čo sa skutočne stalo medzi Ľudovítom Štúrom a Adelou Ostrolúckou v polovici 19. storočia.

Známe sú aj jej ďalšie knihy – Dorianova kliatba (Motýľ 2017), Tanečnica (Motýľ 2018), Draculova žena (Motýľ 2018), ZlatovláSSka (Motýľ  2018), Démonov anjel (Motýľ 2020) Netopierka (Motýľ 2020), Berlínske hviezdy (Motýľ 2020), Zimný palác (Motýľ 2021), Záhrada umenia (Motýľ 2021), Germánka (Motýľ 2022) a Kráľovná krvi (2022).

Autor: (tom) , Foto: ilustračné