Verejná knižnica M. Kováča pozýva rodičov s deťmi na tri podujatia SPOLU VÁM PREČÍTAME ROZPRÁVKU

KULTÚRA
0 /

Banskobystrická Verejná knižnica Mikuláša Kováča pripravila pre rodičov s deťmi tri zaujímavé podujatia pod názvom Spolu vám prečítame rozprávku. Prvé dve z týchto podujatí sa uskutočnia v októbri.

V piatok 21. 10. 2022 pobočku v Sásovej navštívia manželia Adriána a Juraj Kemkovci, aby deťom prečítali rozprávku. Juraj Kemka, divadelný, filmový a dabingový herec, spolu s manželkou Adrianou Kemkovou, milovníčkou rozprávkových kníh a autorkou knihy Malou vidličkou, si pripravili pre deti a rodičov knižné prekvapenie.

Rodičia dostanú priestor podiskutovať s našimi hosťami priamo po čítaní, kým ich deti sa zabavia pri tvorivých dielňach. Na návštevníkov bude čakať aj sladké prekvapenie od samotnej pani Adriany.

V stredu 26. 10. 2022 sa ďalšie stretnutie koná v pobočke Sásová, kde sa na návštevníkov knižnice teší herec, divadelník a zakladateľ Divadla pod balkónom pán Ján Haruštiak a rovnako divadelníčka, herečka a aktívna členka občianskeho združenia Celé Slovensko číta deťom, Patrícia Pivolúsková.

„Najmenších čitateľov opäť zabavíme v tvorivých dielňach, kým rodičia budú mať priestor posedieť a porozprávať sa s našimi hosťami v besede po rozprávke,“

hovorí Zuzana Kubašáková z VKMK.

Posledné z troch čítaní prebehne v novembri s Bystričanmi – manželmi Zaprihačovcami, ktorí milujú knihy a pravidelne navštevujú Verejnú knižnicu Mikuláša Kováča.

Zuzana Kubašáková

Zuzana Kubašáková

Pani Silvia Zaprihač je odborná lektorka pohybového vývinu bábätiek a vystupuje aj ako zdravotný klaun v Červených nosoch. Pán Dominik Zaprihač, herec a divadelník, pôsobil v desiatke známych slovenských divadiel, svoj hlas prepožičiaval i rozhlasovým hrám, momentálne pracuje ako pedagóg na Súkromnom konzervatóriu vo Zvolene. O presnom dátume novembrového podujatia vás bude VKMK informovať.

Verejnej knižnici M. Kováča v Banskej Bystrici záleží na tom, aby krásu príbehov a rozprávok priblížila návštevníkom cez dramatizované čítanie s výnimočnými hosťami prostredníctvom ich výnimočných hlasov a prejavu.

Silvia Zaprihač

Silvia Zaprihač

Cez realizovaný projekt Spolu vám prečítame rozprávku chce VKMK rodičom dopriať prirodzenú motiváciu čítať deťom pravidelne. Aj takýmto spôsobom šíri medzi deti a ich rodičov posolstvo vyhľadávať rozprávky, navštevovať knižnicu a neprestávať milovať knihy.

Projekt finančne podporila 365 nadácia.

Dominik Zaprihač

Dominik Zaprihač

Zdroj: Zuzana Kubašáková , Foto: VKMK a ilustračné