V sobotu 14. mája je Noc múzeí a galérií aj v Stredoslovenskej galérii 2022 + PROGRAM

KULTÚRA
0 /

Aj tento rok vás Stredoslovenská galéria v Banskej Bystrici pozýva na obľúbenú Noc múzeí a galérií, počas ktorej bude do neskorých nočných hodín pripravený pestrý program v Stredoslovenskej galérii, ako aj v iných múzeách a galériách v Banskej Bystrici a vo Zvolene.

Tradičné podujatie OTVORÍ SVOJE BRÁNY do inštitúcií aj v netradičných večerných hodinách.

„Príďte v sobotu 14. mája 2022 do Stredoslovenskej galérie a prežite chvíle plné zážitkov spojených s umením. Okrem bohatého programu vám budú sprístupnené aj naše výstavy a stála expozícia, a to od 15:00 do 22:00 hod.,“

pozýva PR manažérka SSG v Banskej Bystrici Zuzana Chlebničanová.

Vila Dominika Skuteckého

Vila Dominika Skuteckého

Program

Vila Dominika Skuteckého (Horná 55)

15:00 Piknik a hry v záhrade

SSG pozýva do malebnej záhrady Skuteckých, kde na Vás a Vaše deti budú čakať rôzne zábavné hry. Doneste si dobrú náladu, poprípade deku a niečo pod zub.

Braňo Jobus s deťmi

Braňo Jobus s deťmi

16:00 JOBUSOVKY  – Braňo Jobus rozpráva a spieva o svojich knihách

SSG pozýva na netradičný koncert jedného z najväčších kamarátov detí Braňa Jobusa. Jeho show strhne nielen deti, ale aj dospelých. V prípade nepriaznivého počasie bude vystúpenie preložené do interiéru vily s obmedzenou kapacitou. Vila je otvorená od 15:00 – 22:00 hod.

Pretórium (Námestie Štefana Moysesa 25)

16:00 – 22:00 Výstava Juraja Gavulu „Vitálne formy“.

16:00 – 18:00 Zahrajte sa na lodžii s rôznymi haptickými a interaktívnymi hrami ako pre malých, tak aj veľkých.

Pretórium

Pretórium

Bethlenov dom (Dolná 8)

16:00 – 22:00 Novootvorená výstava Juraj Havlík a Rudolf Sikora „Sneh, kameň, hviezda, strom“.

17:30 – 19:00 Príďte s SSG tvoriť na témy prírody a vesmíru, čakajú vás hravé aktivity pre rodiny s deťmi.

Bethlenov dom

Bethlenov dom

Vstupné je 2 € / ZŤP a deti do 6 rokov bezplatne (vstupenku si stačí zakúpiť v prvej inštitúcii navštívenej v rámci Noci múzeí a galérií 2022 v Banskej Bystrici alebo vo Zvolene a s ňou platí vstup zdarma do ďalších inštitúcií).

Opečiatkovaná vstupenka slúži ako bezplatný lístok v MHD v Banskej Bystrici a vo Zvolene od 15:00 do 24:00, tiež na dobový vlak vypravený zo Zvolena do Banskej Bystrice a späť.

Predpredaj vstupeniek v čase otváracích hodín je v každej z budov SSG. Pri nazbieraní 4 pečiatok môžete v ktoromkoľvek múzeu alebo galérii je možné vyplniť lístok a zapojiť sa do zlosovania o jedinečné múzejné ceny.

Do Noci múzeí a galérií sú zapojené inštitúcie: Informačné centrum Banská BystricaMúzeum SNPStredoslovenské múzeum, Slovenské múzeum mápLesnícke a drevárske múzeum vo ZvoleneZvolenský zámok SNGLiterárne a hudobné múzeum a Stredoslovenská galéria.

Zdroj: Zuzana Chlebničanová, Foto: ilustračné