V Rudlovej – Sásovej bude Máj zelený v nedeľu na 1. mája

KULTÚRA
0 /

Najväčšie banskobystrické sídlisko Rudlová – Sásová zažije jarnú slávnosť – stavanie mája na lúke pri križovatke ulíc Starohorská – Rudohorská pod Pikartom.

V nedeľu 1.mája o 16:00 hod. sa na tradičnej akcii „Máj zelený“ stretnú malí i veľkí obyvatelia sásovského sídliska. V kultúrnom programe, ktorého autorom je Michal Fiľo, vystúpia FS DetvaDFS Graniarik, sólisti Matúš Fiľo a kamaráti. Hovoreným slovom bude sprevádzať moderátor Martin Kopor.

„Za organizátorov pozývam na toto tradičné rudlovsko – sásovské kultúrne podujatie na lúku pod Pikartom všetkých Banskobystričanov bez rozdielu veku. O dobrú náladu je postarané a verím, že vyjde aj počasie.”

uviedol pre náš portál predseda Občianskej rady Rudlová – Sásová II.  Andrej Refka, ktorý sa spolupodieľa na organizovaní mnohých podujatí na tomto banskobystrickom sídlisku už viac ako 15 rokov.

Organizátormi a partneri podujatia „Máj zelený“ sú Mesto Banská Bystrica, Nezávislá občianska iniciatíva Náš domov Sásová, Salezko Banská Bystrica, združenia Domka a Laura, Spoločenstvo a občianska rada Rudlová – Sásová v spolupráci s poslancami volebného obvodu č. 3.

Všetci ľudia dobrej vôle sú vítaní na nedeľnej akcii Máj zelený .

Zdroj: Andrej Refka  , Foto: ilustračné